Η ποίηση της μαύρης Αφρικής

Περιγραφή
Για την Αφρική, η ποίηση, γραπτή και προφορική, είναι ένα αναπόσπαστο κομμάτι της πνευματικής και γενικότερα της πολιτιστικής της παράδοσης. Αντανακλά την καθημερινή εμπειρία των ανθρώπων της, στη ζωή και το χρόνο. Μιλά για την αγάπη, το φόβο, τη μοναξιά, για την απόγνωση που φέρνει η αρρώστια· μιλά για την ελευθερία, τον αγώνα της επιβίωσης, για την προκατάληψη· ακόμα για την αμφιβολία και το θάνατο. Καμιά φορά διανθίζεται με χιούμορ και σάτιρα, καθώς και με εικόνες από τη φύση, μα αυτό δε γίνεται συχνά· και τους λόγους μπορεί να τους αντιληφθεί κανείς εύκολα. Όλα όμως ρίχνουν αρκετό φως στην ψυχή και στα προβλήματα ενός αγνοημένου, αλλά τόσο γοητευτικού και εξωτικού κόσμου, όπως είναι ο κόσμος της Μαύρης Αφρικής.
(Στις σελίδες της Ανθολογίας αυτής αντιπροσωπεύονται όλες οι χώρες της Μαύρης Αφρικής: άλλες με γραπτό και προφορικό ποιητικό λόγο συγχρόνως και κάποιες μόνο με γραπτό ή μόνο με προφορικό). Η Α’ έκδοση (1992) βραβεύτηκε από την Ελληνική Εταιρία Μεταφραστών Λογοτεχνίας.

Μεταφραστής : Νταουσάνης Αθανάσιος Β.
Επιμελητής : Νταουσάνης Αθανάσιος Β.
Φορέας : Νταουσάνης Αθανάσιος Β.
Εκδότης : Ροές
Έτος έκδοσης : 2003
ISBN : 960-283-153-7
Σελίδες : 596
Σχήμα : 23χ16
Κατηγορίες : Αφρικανική ποίηση – Συλλογές
Σειρές : Ποιητές του Κόσμου

Τιμή σε ιστοσελίδες: 16.17 €

Όλες οι πληροφορίες σε αυτή τη σελίδα προέρχονται από το χώρο αποκλειστικά για πληροφορίες www.public.gr και dioptra.gr ιστοσελίδα μας με αυτό το βιβλίο.