Η περιβαλλοντική παράμετρος στη διεθνή χρηματοδότηση της ανάπτυξης

Περιγραφή
Στο βιβλίο αυτό οριοθετείται και προσδιορίζεται η έννοια της ανάπτυξης, βασισμένη στον ορισμό της βιώσιμης ανάπτυξης.
Γίνεται μια εμπεριστατωμένη προσπάθεια για την εξέταση της περιβαλλοντικής παραμέτρου στο πλαίσιο της διεθνούς χρηματοδότησης της ανάπτυξης από τους συγκεκριμένους διεθνείς οικονομικούς οργανισμούς και προτείνεται μια σειρά κριτηρίων για τη διερεύνηση της περιβαλλοντικής παραμέτρου στις δράσεις αυτών. Εξετάζονται λεπτομερώς και με συνολικό τρόπο οι πολιτικές και πρακτικές των πολυμερών αναπτυξιακών τραπεζών αναφορικά με την προστασία του περιβάλλοντος κατά τη χρηματοδοτική τους δράση. Το έργο καταλήγει με την απομόνωση των κοινών περιβαλλοντικών πρακτικών και πολιτικών των πολυμερών αναπτυξιακών τραπεζών που εξετάζει και πραγματοποιεί τη σύνδεση αυτών με τις αρχές και τους κανόνες του διεθνούς δικαίου περιβάλλοντος.
Πρόκειται για μια περιεκτική παρουσίαση των πιο κρίσιμων ζητημάτων της διασύνδεσης της διεθνούς χρηματοδότησης με τις περιβαλλοντικές παραμέτρους, που δεν περιορίζεται σε μια επιφανειακή παρουσίαση του θέματος, αλλά κυρίως προβαίνει σε κριτικές παρατηρήσεις και εστιάζει στη διατύπωση σκέψεων για τον περίπλοκο και δυναμικό χαρακτήρα αυτής της αλληλεξάρτησης. Τέλος, ασκείται γόνιμη και πειστική κριτική όχι μόνον στις πρακτικές και πολιτικές αλλά και στο νομικό πλαίσιο που ρυθμίζει τα περίπλοκα αυτά ζητήματα.

Συγγραφέας : Μάνου Δήμητρα
Υπεύθυνος Σειράς : Χατζηκωνσταντίνου Κώστας Θ., Σαρηγιαννίδης Μιλτιάδης
Εκδότης : Εκδόσεις Σάκκουλα Α.Ε.
Έτος έκδοσης : 2009
ISBN : 960-445-485-4
Σελίδες : 337
Κατηγορίες : Περιβάλλον – Προστασία – Δίκαιο και νομοθεσία , Διεθνές δίκαιο , Οικονομική ανάπτυξη, Περιβαλλοντική πολιτική
Σειρές : Σειρά Διεθνών Σπουδών

Τιμή σε ιστοσελίδες: 31.96 €

Όλες οι πληροφορίες σε αυτή τη σελίδα προέρχονται από το χώρο αποκλειστικά για πληροφορίες www.public.gr και dioptra.gr ιστοσελίδα μας με αυτό το βιβλίο.