Η παρηγορία της φιλοσοφίας

Περιγραφή
Ο Αλαίν ντε Μποττόν, συγγραφέας της μεγάλης εκδοτικής επιτυχίας «Πώς ο Προυστ μπορεί να αλλάξει τη ζωή σου», χρησιμοποιεί έξι από τα καλύτερα μυαλά στην ιστορία της φιλοσοφίας προκειμένου να μιλήσουν για τα προβλήματα της καθημερινότητας. Έχουμε λοιπόν τον Σωκράτη, τον Επίκουρο, τον Σενέκα, τον Μονταίνι, τον Σοπενχάουερ και τον Νίτσε να ασχολούνται με ορισμένα θέματα που απασχολούν όλους μας: την έλλειψη χρημάτων, τα βάσανα του έρωτα, την ανικανότητα, το άγχος, τον φόβο της αποτυχίας και την πίεση για συμμόρφωση.
«Ελάχιστες συζητήσεις για τους μεγάλους φιλοσόφους θα μπορούσαν να είναι τόσο ψυχαγωγικές… ένα ευφυές, ευφάνταστο βιβλίο»
(Humphrey Carpenter, «Sunday Times»)
«Απολαυστικό ανάγνωσμα. Και η καλή γραφή, όπως η καλή φιλοσοφία, είναι πάντοτε μία παραμυθία»
(John Banville, «Irish Times»)
«Απλό και προσιτό… απολαυστικά ιδιαίτερο, ξεχειλίζει από πνευματώδεις σύγχρονες παραβολές»
(Ben Rogers, «Sunday Telegraph»)
«Πνευματώδες, στοχαστικό, διασκεδαστικό… Ένα βιβλίο που καταφέρνει να μετατρέψει τη φιλοσοφία σε κάτι απολαυστικό ενώ ταυτόχρονα παραμένει ουσιώδες»
(Anthony Clare, «Literary Review»)
«Μειλίχιο, χρήσιμο και ανθρώπινο… Το ένστικτο του Ντε Μποττόν έχει σίγουρα δίκιο: προκειμένου να ζωντανέψουμε τη φιλοσοφία, οφείλουμε να στραφούμε σε εκείνους τους στοχαστές που δεν αποζητούσαν να γίνουν έξυπνοι ή παράδοξοι, αλλά απλώς σοφοί».
(Roger Scruton, «Mail on Sunday»)Ο Αλαίν ντε Μποττόν γεννήθηκε στη Ζυρίχη της Ελβετίας το 1969 και μεγάλωσε στην Ελβετία και την Αγγλία. Μιλάει γαλλικά, γερμανικά και αγγλικά. Το «Πώς ο Προυστ μπορεί να αλλάξει τη ζωή σου» πρωτοεκδόθηκε το 1997 και έχει μεταφραστεί σε περισσότερες από τριάντα γλώσσες, επιτυχία που συνάντησαν, έκτοτε, και τα επόμενα βιβλία του. Έχει γράψει ακόμη τα εξής: «Essays in Love» (1993), «The Romantic Movement» (1994), «Kiss and Tell» (1995), «The Consolations of Philosophy» (2000), «The Art of Travel» (2001), «Status Anxiety» (2004), «The Architecture of Happiness» (2006), «The Pleasures and Sorrows of Work» (2009), «The Consolations of Philosophy» (2010). Διδάσκει φιλοσοφία στο London University. Είναι ιδρυτής των The School of Life (www.theschooloflife.com), ενώ διευθύνει την ομώνυμη σειρά βιβλίων, που στα ελληνικά κυκλοφορεί από τις εκδόσεις Πατάκη.

Συγγραφέας : De Botton Alain
Μεταφραστής : Καλοκύρης Αντώνης
Εκδότης : Εκδόσεις Πατάκη
Έτος έκδοσης : 2010
ISBN : 960-16-3826-1
Σελίδες : 362
Σχήμα : 21χ14
Κατηγορίες : Φιλοσοφία – Λόγοι, δοκίμια, διαλέξεις
Σειρές : Ξένη Λογοτεχνία

Τιμή σε ιστοσελίδες: 11.73 €

Όλες οι πληροφορίες σε αυτή τη σελίδα προέρχονται από το χώρο αποκλειστικά για πληροφορίες www.public.gr και dioptra.gr ιστοσελίδα μας με αυτό το βιβλίο.