Η Πανδώρα στο Κονγκό

Περιγραφή
“Αυτή η ιστορία άρχισε με τρεις ταφές και τελείωσε με μια ραγισμένη καρδιά: τη δική μου»”.
Λονδίνο, 1914. Ο Τόμας Τόμσον, που φυτοζωεί ως «μαύρος», αφανής γραφιάς ενός διάσημου συγγραφέα λαϊκών μυθιστορημάτων, δέχεται από έναν δικηγόρο μια παράξενη παραγγελία: να γράψει την ιστορία ενός πελάτη του, του Μάρκους Γκάρβεϊ, που κατηγορείται ότι δολοφόνησε στην Αφρική τους δύο γιους του δούκα του Κρέιβερ.
Ο Γκάρβεϊ του αφηγείται μια συγκλονιστική ιστορία: πώς, μαζί με τους δύο νεαρούς ευγενείς, έφτασε στα ανεξερεύνητα βάθη του Κονγκό ψάχνοντας για διαμάντια και χρυσό. Και πώς, στην καρδιά της ζούγκλας, βρήκαν την είσοδο σ’ έναν άγνωστο κόσμο, στα έγκατα της γης. Έναν κόσμο θαυμαστό και τρομερό μαζί, όπου κατοικούσαν πλάσματα αλλόκοτα, γοητευτικά και επικίνδυνα…
Σιγά σιγά, η ιστορία του Γκάρβεϊ εισχωρεί στη ζωή του Τόμσον. Καταλήγει να του γίνει έμμονη ιδέα, σε βαθμό να ερωτευτεί κι εκείνος την Αμγάμ, τη γυναίκα που αγάπησε ο Γκάρβεϊ μέσα στους ίσκιους του τροπικού δάσους. Κι έτσι αρχίζει ένα παράξενο παιχνίδι ανάμεσα στην αλήθεια και τη φαντασία. Ανάμεσα στον τρόπο που επιλέγουμε να ζήσουμε και τον τρόπο που επιλέγουμε να αφηγηθούμε αυτά που ζήσαμε. Και στο πώς οι άλλοι ξαναζούν αυτά που αφηγούμαστε…
Από τον συγγραφέα του “Ψυχρό Δέρμα”, που έγινε best seller και μεταφράστηκε σε 27 γλώσσες, ένα γοητευτικό μυθιστόρημα περιπέτειας, φαντασίας, έρωτα και τρόμου. Μια ειρωνική ματιά στις βεβαιότητες του δυτικού κόσμου. Μια έξοχη ιστορία για την ίδια την αιώνια δύναμη των ιστοριών.O Albert Sanchez Pinol γεννήθηκε στη Βαρκελώνη 1965 και σπούδασε ανθρωπολογία. Έχει δημοσιεύσει το “Pallassos i monstres”, σατιρικό δοκίμιο για οχτώ δικτάτορες της Αφρικής, που η κριτική χαιρέτισε ως εξαιρετικό, και σε συνεργασία με τον Marchello Fois το “Compagnie dificilli”. Έχει επίσης εκδόσει τη συλλογή διηγημάτων “Les edats d’or”.
Το “Ψυχρό δέρμα” το πρώτο του μυθιστόρημα, προκάλεσε τεράστια αίσθηση στην Ισπανία, γνωρίζοντας μια επιτυχία χωρίς προηγούμενο.

Συγγραφέας: Sánchez Piñol Albert
Μεταφραστής: Ιωαννίδης Στράτος
Εκδότης: Bell / Χαρλένικ Ελλάς
Έτος έκδοσης: 2008
ISBN: 960-620-498-7
Σελίδες: 426
Σχήμα: 20χ14
Κατηγορίες: Ισπανική πεζογραφία – Μυθιστόρημα

Τιμή σε ιστοσελίδες: 12.08 €