Η παιδική ηλικία του Ιησού

Περιγραφή
Ένας μεσήλικας και ένα πεντάχρονο παιδί φτάνουν σε μια χώρα δίχως όνομα, άγνωστοι μεταξύ αγνώστων, αναζητώντας έναν τόπο για να ζήσουν, μια «καινούργια ζωή». Δεν έχουν παρελθόν, δεν έχουν αναμνήσεις, κάθε παλιός δεσμός τους έχει διαρραγεί. Δεν είναι καν συγγενείς· απλώς ο άντρας έχει αναλάβει υπό την προστασία του το παιδί, ορίζοντας ως υπέρτατη αποστολή του να εντοπίσει τη χαμένη του μητέρα. Προικισμένο με γόνιμη φαντασία και ιδιαίτερη ευφυΐα, αν όχι ενόραση, το παιδί, ο Νταβίντ, φέρνει τους ενήλικες αδιάκοπα αντιμέτωπους με τις αντιφάσεις, τις προκαταλήψεις και τις αδυναμίες τους. Κι όταν η «καινούργια ζωή» στην οποία όλοι προσβλέπουν αρχίζει να παίρνει σχήμα, το παιδί αποδεικνύεται ο Μεσσίας της.
Συναρπαστική αλληγορία για τη μετανάστευση, την ατομική ταυτότητα και το κοινωνικό καλό, φιλοσοφικός στοχασμός πάνω στις μεταφυσικές αγωνίες και τα ηθικά διλήμματα, το τελευταίο μυθιστόρημα του νομπελίστα δημιουργού μένει ανοιχτό σε πολλαπλές αναγνώσεις και επιβεβαιώνει με τον πιο δραστικό τρόπο την αφηγηματική δεινότητα και το στοχαστικό βάθος του συγγραφέα.Ο Τζον Μάξγουελ Κούτσι γεννήθηκε το 1940 στο Κέιπ Τάουν. Σπούδασε στη Νότιο Αφρική και στις ΗΠΑ, όπου εργάστηκε ως καθηγητής πανεπιστημίου ως το 1983. Το 1984 εκλέχτηκε καθηγητής αγγλικής λογοτεχνίας στο Πανεπιστήμιο του Κέιπ Τάουν. Το 2002 μετακόμισε στην Αυστραλία, όπου και διαμένει. Η καριέρα του ως συγγραφέα ξεκίνησε το 1974. Έχει γράψει τα βιβλία: «Dusklands» (ελλ. μτφρ. «Σκοτεινές χώρες», 1974), «Στην καρδιά της χώρας» (1977), «Περιμένοντας τους βαρβάρους» (1980, Κρατικό Βραβείο Πεζογραφίας, το σημαντικότερο λογοτεχνικό βραβείο της Νότιας Αφρικής, βραβεία James Tait Black και Geoffrey Faber), «Βίος και Πολιτεία του Μάικλ Κ.» (1983, βραβείο Booker, βραβείο Femina και Κρατικό Βραβείο Πεζογραφίας), «Foe» (ελλ. μτφρ. «Μια γυναίκα στο νησί του Ροβινσώνα», 1986), «Τα χρόνια του σιδήρου» (1990, βραβείο της Sunday Express για το Βιβλίο της Χρονιάς), «Ο άρχοντας της Πετρούπολης» (1994, Διεθνές Βραβείο Μυθοπλασίας των Irish Times), «Ατίμωση» (1999, βραβείο Booker και Commonwealth writers’), «Ελίζαμπεθ Κοστέλο» (2003), «Slow man» (ελλ. μτφρ. «Ένας αργός άνθρωπος», 2005), τα αυτοβιογραφικά αφηγήματα «Σκηνές απ’ τη ζωή ενός παιδιού» (1997, υποψήφιο για το National Book Critics Circle Award) και «Σκηνές απ’ τη ζωή ενός νέου», καθώς και δοκίμια λογοτεχνικού περιεχομένου. Ο Τζ. Μ. Κούτσι ήταν ο πρώτος συγγραφέας που είχε την τιμή να του απονεμηθεί δύο φορές το βραβείο Booker. Το 2003 τιμήθηκε με το Νόμπελ Λογοτεχνίας. Έχει επίσης τιμηθεί με το βραβείο της Κοινοπολιτείας, το Prix Etranger Femina και έχει λάβει τρεις φορές την υψηλότερη τιμητική διάκριση στη χώρα του.

Συγγραφέας : Coetzee J. M. 1940-
Μεταφραστής : Σχινά Κατερίνα
Εκδότης : Μεταίχμιο
Έτος έκδοσης : 2013
ISBN : 960-566-256-6
Σελίδες : 350
Σχήμα : 21χ14
Κατηγορίες : Αγγλόφωνη πεζογραφία (Νότιος Αφρική) – Μυθιστόρημα

Τιμή σε ιστοσελίδες: 10.70 €

Όλες οι πληροφορίες σε αυτή τη σελίδα προέρχονται από το χώρο αποκλειστικά για πληροφορίες www.public.gr και dioptra.gr ιστοσελίδα μας με αυτό το βιβλίο.