Η Πίπη Φακιδομύτη και ο φιλόσοφος Σωκράτης

Περιγραφή
Όταν ξαναγεννήθηκε ο Σωκράτης στον 20ό αιώνα, δεν πήρε τη μορφή ενός γερασμένου, στρουμπουλού και σοφού άντρα με μακριά γενειάδα, αλλά ήρθε στον κόσμο σαν ένα αδύνατο κοριτσάκι με πεταχτές κατακόκκινες κοτσίδες, σαν Πίπη Φακιδομύτη. Aυτό τουλάχιστον ισχυρίζονται δύο Nορβηγοί φιλόσοφοι, ο Γιόργκεν Γκόρε και ο Όισταϊν Σόσταντ. Πού βρίσκονται όμως οι ομοιότητες ανάμεσα στην Πίπη και στον Σωκράτη; Mοιάζουν στ’ αλήθεια σαν δύο δίδυμα αδελφάκια στη σκέψη τους; Eίναι σύμπτωση ότι ο Σωκράτης καταδικάστηκε σε θάνατο και την Πίπη στην αρχή την έκλεισαν στην ντουλάπα με τα δηλητήρια; Aπό πού προέρχεται η εκρηκτική δύναμη που έχουν και οι δύο;
Ένα βιβλίο για όλους όσους θέλουν να μάθουν περισσότερα για την Πίπη Φακιδομύτη, αλλά και για όσους επιθυμούν να μάθουν λίγα πράγματα για την ανθρωπολογία, τη λογοτεχνία και την ανθρώπινη φύση. Ο Γιόργκεν Γκόρε γεννήθηκε στη Νορβηγία το 1955. Σπούδασε φιλοσοφία και εργάζεται σε ένα μεγάλο εκδοτικό οίκο στο Όσλο. Έχει δημοσιεύσει αρκετά βιβλία.

Συγγραφέας : Gaare Jorgen, Sjaastad Øystein
Μεταφραστής : Αθανασίου Γρηγόρης
Εκδότης : Εκδόσεις Καστανιώτη
Έτος έκδοσης : 2005
ISBN : 960-03-4017-Χ
Σελίδες : 300
Σχήμα : 21χ14
Κατηγορίες : Παιδική λογοτεχνία – Ερμηνεία και κριτική
Σειρές : Γέφυρες: Λογοτεχνία για Νέους

Τιμή σε ιστοσελίδες: 11.83 €

Όλες οι πληροφορίες σε αυτή τη σελίδα προέρχονται από το χώρο αποκλειστικά για πληροφορίες www.public.gr και dioptra.gr ιστοσελίδα μας με αυτό το βιβλίο.