Η οχιά

0
(0)

Περιγραφή
Θέριευε μέσα της η οχιά που την κατάτρωγε με επιθυμίες και πάθη. Μα πάνω απ’ όλα το πάθος για τον έρωτα και τη ζωή.
Μια ζωή που τη γεύτηκε ως το μεδούλι, κοχλαστή. Μάχονταν να ημερέψει την οχιά, μα αυτή όλο και δάγκωνε την ψυχή της με λύσσα και η γυναίκα γινόταν οχιά και μάτωνε η καρδιά της.
Ο έρωτας μάτωνε τα όνειρα, η μάνα μάτωνε τα σπλάχνα της, η ζωή μάτωνε τα χέρια της κι οι αμαρτίες μάτωναν τον ήλιο.
Κι όσο πόναγε τόσο ήθελε περισσότερα κι όσο έπαιρνε τόσο επιθυμούσε κι όσο αποκτούσε τόσο και δάγκωνε η οχιά μέσα της που κατασπάραζε την ψυχή της.
Γιατί η οχιά που θέριευε μέσα της ήταν αυτή η ίδια. Όταν το ‘νιωσε, λυτρώθηκε!Ο Μάνος Θανόπουλος, γεννήθηκε στην Αθήνα στις 8 Μαρτίου με Κεφαλλονίτικη ρίζα. Σπούδασε κινηματογράφο (σενάριο), δημοσιογραφία, χορό, θέατρο. Έπαιξε σε αρχαία τραγωδία, αρχαία κωμωδία, παιδικό θέατρο, μιούζικαλ και επιθεώρηση. Στενός συνεργάτης της “Θείας Λένας” (Αντιγόνης Μεταξά Κροντηρά) στην τηλεόραση, της Λήδας Κροντηρά και του χορογράφου Γιάννη Φλέρυ. Από το 1975 έγραψε θέατρο, σενάρια, ποίηση, επιθεωρήσεις. Συνεργάτης της ΕΡΤ έγραψε και σκηνοθέτησε παιδικό θέατρο για το ραδιόφωνο και έγραψε τα τηλεοπτικά σώου του Γιώργου Μαρίνου. Το 1987 μετακομίζει στην Κεφαλλονιά και διευθύνει το Θεατρικό Τμήμα του Δήμου Αργοστολίου ανεβάζοντας Αριστοφάνη, παιδικό θέατρο και επιθεώρηση. Το 1990 εκλέγεται πρόεδρος Κοινότητος Κοθρέως, πρόεδρος Συνδέσμου Ύδρευσης Κοθρέως Μεσοβουνίων και αντιπρόεδρος Αναπτυξιακού Συνδέσμου Ερύσσου. Ιδρύει και διευθύνει την τοπική εφημερίδα “Η φωνή του Κοθρία” και το Ελεύθερο Λαϊκό Θέατρο Κεφαλλονιάς. Για 7 χρόνια δίδαξε θέατρο σε δημοτικά, γυμνάσια και λύκεια της Αθήνας.
Ταξίδεψε με το θέατρο σε: Κύπρο, Βουλγαρία, Γιουγκοσλαβία, Ρουμανία, Ιταλία, Ισπανία, Πορτογαλία, Αγγλία, Γαλλία, Καναδά, ΗΠΑ, Μεξικό, Αυστραλία. Το 1999 μετακομίζει στην Κύπρο όπου ζει και εργάζεται.
“Η οχιά” είναι το πρώτο μυθιστόρημά του που εκδίδεται και γράφτηκε στην Κεφαλλονιά το 1998.

Συγγραφέας: Θανόπουλος Μάνος
Εκδότης: Κοθρεύς
Έτος έκδοσης: 2004
ISBN:
Σελίδες: 236
Σχήμα: 21χ15
Κατηγορίες: Νεοελληνική πεζογραφία – Μυθιστόρημα
Σειρές: Ελληνική Λογοτεχνία

Τιμή σε ιστοσελίδες: 14.52 €

Πόσο ενδιαφέρον ήταν αυτό το βιβλίο;

Κάντε κλικ σε ένα αστέρι για να το βαθμολογήσετε!

Μέση βαθμολογία 0 / 5. Καταμέτρηση ψήφων: 0

Καμία ψήφος μέχρι στιγμής! Γίνετε ο πρώτος που θα βαθμολογήσει αυτό το βιβλίο.