Η οργή του Μαλφιούριον

Περιγραφή
Όταν ο κόσμος του Άζεροθ ήταν νέος, οι θεϊκοί τιτάνες έφεραν την τάξη διαμορφώνοντας τη γη και τις θάλασσες, ακολουθώντας ένα μεγαλειώδες όραμα για την εικόνα του μελλοντικού Άζεροθ. Παρ’ ότι οι τιτάνες έχουν αναχωρήσει εδώ και πολύ καιρό, αυτό το όραμα εξακολουθεί να υπάρχει ακόμα και σήμερα. Είναι γνωστό ως Σμαραγδένιο Όνειρο, μiα πλούσια και άγρια πρώτη εκδοχή του κόσμου του Warcraft…
Πολλά είναι τα μυστήρια που περιβάλλουν το Σμαραγδένιο Όνειρο και τους φύλακές του, τους δράκους του πράσινου σμήνους. Σε περασμένες εποχές, οι δρυΐδες έμπαιναν στο Όνειρο για να επιβλέψουν τη ροή της ζωής στο Άζεροθ και να διατηρήσουν την ευαίσθητη ισορροπία της φύσης.
Όμως δεν είναι όλα τα όνειρα ευχάριστα. Πρόσφατα ο Εφιάλτης, μια περιοχή διαφθοράς μέσα στο Σμαραγδένιο Όνειρο, άρχισε να μεγαλώνει σε μέγεθος, μετατρέποντας το Όνειρο σε έναν ανείπωτο τρόμο. Πράσινοι δράκοι αιχμαλωτίζονται στον Εφιάλτη και βγαίνουν κατεστραμμένοι, με διεφθαρμένο μυαλό και σώμα. Δρυΐδες που μπαίνουν στο Όνειρο το βρίσκουν δύσκολο -ή ακόμα και αδύνατο- να ξεφύγουν.
Υπάρχουν και άλλα θύματα. Όλο και περισσότεροι επηρεάζονται από τον Εφιάλτη: άνθρωποι, ξωτικά, ορκ, νάνοι, ταύρωνες. Ακόμα και ο Μαλφιούριον Στόρμρεϊτζ, ο ισχυρότερος δρυΐδης του Άζεροθ, μπορεί να έχει πέσει θύμα αυτής της απειλής. Καθώς ανεξέλεγκτοι εφιάλτες απλώνονται στον κόσμο, μια επείγουσα αποστολή ξεκινά για την απελευθέρωση του αρχιδρυΐδη.
Κι όταν τα καταφέρουν, οι εχθροί της φύσης θα νιώσουν την οργή του Μαλφιούριον…0 Richard A. Knaak έχει συμπεριληφθεί στη λίστα με τους συγγραφείς με τις μεγαλύτερες πωλήσεις έργων φανταστικής λογοτεχνίας των “The New York Times”. Έχει γράψει 26 νουβέλες και περισσότερα από 10 διηγήματα, μεταξύ των οποίων είναι τα “The Legend of Huma” (“Ο Θρύλος του Χούμα”) και “Night of Blood” για τον κόσμο του “Dragonlance”, καθώς και “Day of the Dragon” (“Η Εποχή των Δράκων”) για τον κόσμο του WarCraft. Είναι επίσης ο δημιουργός της δημοφιλούς σειράς “Dragonrealm”, ενώ έχει γράψει και αρκετά αυτοτελή έργα. Τα έργα του έχουν μεταφραστεί σε αρκετές γλώσσες, με πιο πρόσφατες τα ρωσικά, τα τουρκικά, τα κινεζικά, τα τσέχικα, τα γερμανικά και τα ισπανικά. Έχει επιμεληθεί την προσαρμογή για το αμερικανικό κοινό του κορεάτικου manga με τίτλο “Ragnarok” που έχει εκδοθεί από την Tokyopop, ενώ επιμελήθηκε και το manga του WarCraft. Πέρα από τον κόσμο του Warcraft, έχει γράψει επίσης το “Empire of Blood”, το τελευταίο βιβλίο της επικής τριλογίας “The Minotaur Wars” από τον κόσμο “Dragonlance”.

Συγγραφέας: Knaak Richard A.
Μεταφραστής: Λέτσα Αλεξάνδρα, Βλάχος Χρήστος
Εκδότης: Anubis
Έτος έκδοσης: 2011
ISBN: 960-497-077-1
Σελίδες: 490
Σχήμα: 23χ15
Σειρές: World of WarCraft

Τιμή σε ιστοσελίδες: 10.28 €