Η ονειρική ζωή του Σουχάνοφ

Περιγραφή
Μπορούν τα όνειρα να μας λογοκρίνουν;
Εδώ και χρόνια, ο Ανατόλι Σουχάνοφ προσανατολίζει την σοβιετική τέχνη μακριά από τις διεφθαρμένες επιδράσεις της Δύσης, λογοκρίνει καλλιτέχνες και καταδικάζει κινήματα που
υπηρετούν τον καπιταλισμό.
Ως κριτικός τέχνης απέκτησε την αμέριστη αποδοχή των συντρόφων του, την ασφάλεια της θέσης ενός ανώτερου κρατικού υπαλλήλου και μια ευτυχισμένη οικογενειακή ζωή.
Ο Σουχάνοφ έχει ξεχάσει πως κάποτε ήταν ένας ταλαντούχος πρωτοποριακός ζωγράφος. Παλιότερα δημιουργούσε τέχνη, σήμερα τη λογοκρίνει.
Καθώς η περεστρόικα αλλάζει τις αυστηρές δομές του Κρεμλίνου, ο τέλειος κόσμος του Σουχάνοφ κλονίζεται. Απωθημένες εικόνες και μνήμες ταράζουν τα θεμέλια της επιτυχημένης ζωής του.
Παράξενα όνειρα εισβάλουν στην πραγματικότητα και απειλούν να καταστρέψουν όσα κατέκτησε θυσιάζοντας τα νεανικά καλλιτεχνικά του οράματα.Η Όλγα Γκρούσιν γεννήθηκε το 1971 στη Μόσχα και έζησε στην Πράγα μέχρι τα δέκα της χρόνια. Σπούδασε Ιστορία της Τέχνης στο Μουσείο Καλών Τεχνών Πούσκιν και δημοσιογραφία στο Κρατικό Πανεπιστήμιο της Μόσχας. Το 1989 αναχώρησε για τις ΗΠΑ. Εργάστηκε ως ερευνήτρια και μεταφράστρια στο Κέντρο Κάρτερ και ως επιμελήτρια στη Βιβλιοθήκη του Πανεπιστημίου Χάρβαρντ. Το 2002 έγινε πολίτης των ΗΠΑ και σήμερα ζει στην Ουάσινγκτον με την οικογένεια της. Το περιοδικό Granta την κατέταξε ανάμεσα στους καλύτερους πρωτοεμφανιζόμενους Αμερικανούς συγγραφείς του 2007.
«Η ονειρική ζωή του Σουχάνοφ», το πρώτο μυθιστόρημα της Γκρούσιν, απέσπασε πολλά βραβεία και διακρίσεις. Ανάμεσα τους το NYPL Young Lions Award 2007 και το βραβείο του καλύτερου βιβλίου της χρονιάς από τους ΝΥ Times. Το μυθιστόρημα έχει ήδη μεταφραστεί σε δεκατρείς γλώσσες.

Συγγραφέας : Grushin Olga
Μεταφραστής : Σίνου Κίρα 1923-2007
Εκδότης : Πάπυρος Εκδοτικός Οργανισμός
Έτος έκδοσης : 2008
ISBN : 960-6715-35-3
Σελίδες : 408
Σχήμα : 21χ14
Κατηγορίες : Αμερικανική πεζογραφία – Μυθιστόρημα
Σειρές : Σύγχρονη Ξένη Λογοτεχνία

Τιμή σε ιστοσελίδες: 13.36 €

Όλες οι πληροφορίες σε αυτή τη σελίδα προέρχονται από το χώρο αποκλειστικά για πληροφορίες www.public.gr και dioptra.gr ιστοσελίδα μας με αυτό το βιβλίο.