Η ομάδα το σώμα και η ψυχοθεραπεία

Περιγραφή
“…Το σώμα δεν είναι μόνο σωματικό, δεν έχει μόνο αισθητηριακές και κιναισθητικές λειτουργίες, δεν αισθάνεται μόνο: έχει και την ικανότητα να “μιλάει”, αλλά και να θυμάται. Άρα, εγγράφεται σε μία ιστορία, εκείνη του υποκειμένου, και συνδέεται με το λόγο, με την επιθυμία και με το ασυνείδητο…
Τόσο το υλικό από συνεδρίες που υπάρχει σ’ αυτό το βιβλίο, όσο και τα θεωρητικά του μέρη αποπνέουν τη γνώση, τη σοβαρότητα και τον ψυχοδυναμικό και αναλυτικό τρόπο με τον οποίο οι συγγραφείς αντιμετωπίζουν κλινικά τον σωματικό παράγοντα στην ομαδική ψυχοθεραπεία…
Με πλήρη συνέπεια σε σχέση με το αντικείμενό του, δηλαδή το σώμα, κάτι που κατεξοχήν εκφράζεται άμεσα, το βιβλίο είναι γραμμένο απλά (καθόλου όμως απλοϊκά), ώστε να το κατανοεί και ο μη ειδικός αναγνώστης που ενδιαφέρεται για το θέμα”. (Κλήμης Ναυρίδης, Καθηγητής Ψυχολογίας της Επικοινωνίας στο Πανεπιστήμιο Αθηνών)Η Κλορίντα Λουμπράνο – Κωτούλα γεννήθηκε στη Νάπολη (Ιταλία), αποφοίτησε από τη Φιλοσοφική Σχολή του Πανεπιστημίου της Νάπολης και έκανε μεταπτυχιακές σπουδές ψυχολογίας στο Πανεπιστήμιο του Τορίνο (Ιταλία).
Δίδαξε ψυχολογία, παιδαγωγική και εργάστηκε επί χρόνια σε Ιατρικό Ψυχοπαιδαγωγικό Κέντρο.
Παρακολούθησε εκπαιδευτικό πρόγραμμα νευροφυτοθεραπεία – χαρακτηροανάλυσης (1969-1973) και απέκτησε τον τίτλο του ψυχοθεραπευτή αναγνωρισμένο από το Ιταλικό κράτος.
Κατά τη διάρκεια της ψυχοθεραπευτικής εκπαίδευσης, δούλεψε με τους Ola Raknes και Αlexander Lowen, μαθητές του Ράιχ. Από το 1973 πήρε μέρος σε αρκετά σεμινάρια και μαραθωνίους στο Ινστιτούτο Gestalt της Ρώμης και απέκτησε τον τίτλο Ψυχοθεραπευτή Gestalt.
Από το 1978 ζει στην Ελλάδα, όπου ίδρυσε το Κέντρο Μελετών και Ψυχοθεραπείας “Βίλχελμ Ράιχ”, στο οποίο ασκούνται δραστηριότητες για την πρόληψη της νεύρωσης, ομαδικής και ατομικής Σωματικής Ψυχοθεραπείας, Συμβουλευτικού Σταθμού και γίνονται Ομιλίες, ανοιχτές στο κοινό.
Το 1980 ίδρυσε το Ινστιτούτο Βίλχελμ Ράιχ (Ε.Ι.Ν.Α.: Ελληνικό Ινστιτούτο Νευροφυτοθεραπείας και Ανάλυσης του Χαρακτήρα) που εκπαιδεύει ψυχοθεραπευτές και Συμβούλους Ψυχικής Υγείας.
Το Ε.Ι.Ν.Α. είναι μέλος του FORUM της ΕΑΒΡ (European Association for Body-Psychotherapy), της ΕΕΨΕ (Εθνική Εταιρία Ψυχοθεραπείας Ελλάδος) και του IFOC (International Federation of Orgonomic Colleges).
Η Κλορίντα Λουμπράνο – Κωτούλα είναι Πρόεδρος της Πανελλήνιας Ένωσης Σωματικής Ψυχοθεραπείας (Π.Ε.ΣΩ.Ψ.), μέλος στο Δ.Σ. της Ε.Ε.Ψ.Ε., του I.F.O.C. και επίτιμο μέλος της Ε.Α.Β.Ρ.
Όλα αυτά τα χρόνια αρθρογράφησε σε εφημερίδες, και σε ελληνικά και ιταλικά περιοδικά ψυχολογίας.
Επίσης, διευθύνει την έκδοση μιας σειράς Τετραδίων Σωματικής Ψυχοθεραπείας στα πλαίσια του Ινστιτούτου Ε.Ι.Ν.Α., εκ των οποίων 14 τετράδια τα έχει γράψει η ίδια.

Συγγραφέας: Λουμπράνο – Κωτούλα Κλορίντα, Κόμη Μαριλένα
Εκδότης: Θυμάρι
Έτος έκδοσης: 2006
ISBN: 960-349-105-5
Σελίδες: 403
Σχήμα: 24χ17
Κατηγορίες: Ψυχοθεραπεία
Σειρές: Υγεία – Διατροφή – Ομορφιά, Ψυχοσωματική Υγεία

Τιμή σε ιστοσελίδες: 19.02 €