Η ολομέλεια των αιώνων

Περιγραφή
O Ποιητής συνάζει στην Ακαδημία του Πλάτωνα με αχνό φόντο τον Παρθενώνα, τους κορυφαίους διανοητές, επαναστάτες και πανερωτικούς όλων των αιώνων για να συζητήσουν το μέγα ερώτημα, γιατί δηλαδή ο άνθρωπος δεν βρήκε μέχρι σήμερα το δρόμο του. Τι φταίει που βιώνει ακόμη τη συνεχή τραγωδία της αδικίας, της άγνοιας, της βίας, του φόβου, του φανατισμού, του δαιμονισμού κι αύριο ίσως της μετάλλαξής του;
Ποιος είναι επιτέλους ο ορθός δρόμος του; Θα τον βρει, θα σωθεί ή θα αυτοκαταστραφεί;
Θα συνειδητοποιήσει άραγε ποτέ πως η αρμονική Δικαιοσύνη και οι Ερωτικοί είναι το ζητούμενο μέσα σ’ όλη την πορεία του;
Θα συνυπάρξει αρμονικά με τη Μάνα του τη Γη;
Τα κορυφαία ιστορικά και διαχρονικά πρόσωπα αυτής της “Ολομέλειας των αιώνων” σκέφτονται, συζητούν διαλεκτικά και πολλές φορές οξύτατα κι άλλες φορές αναφέρονται και επικαλούνται οποιοδήποτε στοιχείο κρίνουν απαραίτητο και το οποίο περιστρέφεται γύρω απ’ τον άξονα του ερωτήματος.
Ο λόγος σε πολλά σημεία είναι εκρηκτικός, ανατρεπτικός, κριτικός, αυθόρμητος, υπεύθυνος, συνθετικός, ερωτικός κι όλ’ αυτά από βαθιά αυθεντική ερωτική αγάπη στον άνθρωπο.Ο Νίκος Ρίγγας γεννήθηκε το 1937 στην πόλη της Άρτας, όπου τέλειωσε το Δημοτικό και το Γυμνάσιο. Σπούδασε νομικά στο Πανεπιστήμιο της Αθήνας, και μετά από 40 χρόνια δικηγορίας, συνταξιοδοτήθηκε το 2007, οπότε και του απονεμήθηκε ο τίτλος του επίτιμου δικηγόρου. Διατηρεί άρρηκτους δεσμούς με τις ρίζες του. Ανήκει στη γενιά του 1-1-4 και προέρχεται από γνωστή αντιστασιακή οικογένεια, αφού η μάνα του, η Ρίγγενα, με την από 5.5.1944 διασωμένη Ημερήσια Διαταγή του 3/40 Συντάγματος του Ε.Λ.Α.Σ. τιμήθηκε με “έπαινον ηρωίδος” και ο μεγάλος του αδερφός, αντάρτης του Ε.Λ.Α.Σ., στάλθηκε εξορία στη Μακρόνησο. Η μέχρι τώρα παρουσία του στα γράμματα έχει εκδηλωθεί με ποίηση, μουσική, θεατρικά έργα, δοκίμια, άρθρα, ομιλίες, ποιητικές και μουσικές βραδιές, κι όλ’ αυτά για τον Έρωτα, τον Άνθρωπο, τις Ιδέες, τη Δικαιοσύνη, τον Πολιτισμό.

Συγγραφέας: Ρίγγας Νίκος
Εκδότης: Εκδόσεις Παπαζήση
Έτος έκδοσης: 1998
ISBN: 960-90444-5-Χ
Σελίδες: 127
Σχήμα: 21χ14
Κατηγορίες: Νεοελληνικά θεατρικά έργα

Τιμή σε ιστοσελίδες: 4.70 €