Η οικότροφος

Περιγραφή
Η «Οικότροφος» είναι ένα σατιρικό μυθιστόρημα που πρωτοδημοσιεύτηκε στην Αγγλία το 1895. Αφηγείται τις περιπέτειες των Μάμφορντς, μιας ανερχόμενης μεσοαστικής οικογένειας των προαστίων του Λονδίνου, οι οποίοι δέχονται να φιλοξενήσουν σπίτι τους μία νεαρή «οικότροφο» προκειμένου να συμπληρώσουν το εισόδημά τους.
Το κωμικό στοιχείο του έργου πηγάζει από τις αλληλεπιδράσεις των σχέσεων ανάμεσα στους Μάμφορντς, με τον σνομπισμό και την επιτηδευμένη φινέτσα τους και την καλοπροαίρετη αλλά ελαφρόμυαλη φιλοξενούμενη Λουίζ, την μητέρα της, τον πατριό της και τον «επίδοξο» μνηστήρα Κομπ. Η φιλήσυχη καθημερινότητα των Μάμφορντς σύντομα διαταράσσεται.
Η καταγραφή της επιρροής των κοινωνικών τάξεων και του πλούτου στις ανθρώπινες σχέσεις αποτελεί κυρίαρχο χαρακτηριστικό της γραφής του Γκίσινγκ, όπως και ο ρόλος της γυναίκας. Με τη ρηχότητα της Λουίζ στην «Οικότροφο» ο Γκίσινγκ υπογραμμίζει την ανάγκη διεύρυνσης των μορφωτικών προσδοκιών για τις γυναίκες προκειμένου τα δύο φύλα να δημιουργήσουν μία επιτυχημένη και αρμονική σχέση.Ο Τζωρτζ Γκίσινγκ είναι ένας από τους πιο σημαντικούς Βρετανούς συγγραφείς της βικτωριανής περιόδου. Γεννήθηκε στο Ουέηκφιλντ της Αγγλίας το 1857 και πέθανε στο Ισπούρ της Γαλλίας στις 28 Δεκεμβρίου 1903.

Συγγραφέας : Gissing George
Μεταφραστής : Παύλου Θάλεια
Εκδότης : Λαγουδέρα
Έτος έκδοσης : 2013
ISBN : 618-5020-05-1
Σελίδες : 126
Σχήμα : 21χ14
Κατηγορίες : Αγγλική πεζογραφία – Μυθιστόρημα
Σειρές : Πάτμος

Τιμή σε ιστοσελίδες: 7.10 €

Όλες οι πληροφορίες σε αυτή τη σελίδα προέρχονται από το χώρο αποκλειστικά για πληροφορίες www.public.gr και dioptra.gr ιστοσελίδα μας με αυτό το βιβλίο.