Η οικονομία των ΜΜΕ

Περιγραφή
Το βιβλίο “Η οικονομία των ΜΜΕ: Αγορές, βιομηχανίες και οικονομικές έννοιες στο μικροσκόπιο” αποτελεί μια ολοκληρωμένη εισαγωγή στις οικονομικές έννοιες και αρχές και στην εφαρμογή τους στις βιομηχανίες των μέσων μαζικής ενημέρωσης.
Το πλήρες ενημερωμένο κείμενο ασχολείται με την ανάπτυξη και επίδραση του διαδικτύου, με την παγκοσμιοποίηση των ΜΜΕ και άλλες τεχνολογικές εξελίξεις. Τα εισαγωγικά κείμενα εξετάζουν τις θεμελιώδεις αρχές της οικονομίας των ΜΜΕ, ενώ τα επόμενα επικεντρώνονται στους κύριους παίκτες της αγοράς και στις οικονομικές δυνάμεις που δρουν στο ραδιόφωνο, την τηλεόραση, την καλωδιακή και δορυφορική τηλεόραση, το διαδίκτυο, τον κινηματογράφο, τη δισκογραφία και τις εκδόσεις εφημερίδων, περιοδικών και βιβλίων.
Το βιβλίο περιλαμβάνει:
-ένα κεφάλαιο αφιερωμένο στο διαδίκτυο
-στόχους, θέματα για συζήτηση και ασκήσεις σε κάθε κεφάλαιο
-πολυάριθμους πίνακες, σχήματα και γραφικές αναπαραστάσεις.
Είναι ένας απαραίτητος οδηγός για φοιτητές, ακαδημαϊκούς και επαγγελματίες στον κόσμο των ΜΜΕ.
Ο Alan B. Albarran ολοκλήρωσε τις προπτυχιακές και μεταπτυχιακές του σπουδές στο Πανεπιστήμιο Marshall της πόλης Huntington στη West Virginia και εκπόνησε τη διδακτορική του διατριβή στο Πανεπιστήμιο Ohio State στο Colombus. Είναι καθηγητής και πρόεδρος του Τμήματος Σπουδών για το Ραδιόφωνο, την Τηλεόραση και τον Κινηματογράφο στο Πανεπιστήμιο του Βόρειου Τέξας στο Centon, και εκδότης του περιοδικού Journal of Media Economics.

Συγγραφέας: Albarran Alan B.
Μεταφραστής: Φυλακτάκη Πένυ
Επιμελητής: Τσουρβάκας Γιώργος Ε.
Εκδότης: University Studio Press
Έτος έκδοσης: 2004
ISBN: 960-12-1319-8
Σελίδες: 270
Σχήμα: 24χ17
Κατηγορίες: Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης, Οικονομική επιχειρήσεων

Τιμή σε ιστοσελίδες: 16.80 €