Η Οθωμανική αυτοκρατορία και η πρώιμη νεότερη Ευρώπη

Περιγραφή
Παρά το γεγονός ότι η πρωτεύουσα της αχανούς Οθωμανικής Αυτοκρατορίας και περισσότερο από το ένα τρίτο των περιοχών της, βρίσκονταν στην ευρωπαϊκή ήπειρο, η Οθωμανική Αυτοκρατορία θεωρείται ανέκαθεν ένας ιδιαίτερος γεωγραφικός τόπος, αναπόφευκτα αποκομμένος από τη Δύση, εξαιτίας των μεγάλων πολιτισμικών και θρησκευτικών διαφορών της με αυτήν. Ο τρόπος με τον οποίο αντιλήφθηκαν οι Δυτικοί ιστορικοί τον μιλιταρισμό, τη βαρβαρότητα, την τυραννία, τις σεξουαλικές τάσεις και τον εξωτισμό των ηγεμόνων του οθωμανικού κόσμου, τους οδήγησε αναπόφευκτα στο να συγκρίνουν τον τόσο διαφορετικό αυτό κόσμο με τα δυτικά πρότυπα και να σταθούν απέναντι του με μεγάλο σκεπτικισμό. Όμως, στις πρόσφατες δεκαετίες, έκανε την εμφάνιση της μια δυναμική και μάλλον πειστική επιστημονική προσέγγιση που δείχνει να αντιλαμβάνεται καλύτερα και στην πορεία να αποκωδικωποιεί αυτόν τον τόσο διαφορετικό κόσμο.
Ο Ντανιέλ Γκόφμαν μας προσφέρει μια ενδελεχή προσέγγιση στην ιστορία και στους θεσμούς της Οθωμανικής Αυτοκρατορίας και διατυπώνει την άποψη ότι η σύγχρονη Τουρκία είναι εφικτό και σκόπιμο να συμπεριληφθεί στην Ευρώπη. Μολονότι μένει στην ιστορία να αποδείξει αν η θεωρία του είναι σωστή, ο αναγνώστης μπορεί να κρίνει αν τα στοιχεία που του δίνει επαρκούν.Ο Ντάνιελ Γκόφμαν είναι καθηγητής της Ιστορίας στο Ball State University. Έχει δημοσιεύσει αρκετά βιβλία και είναι εκδότης του Middle East Studies Association Bulletin.

Συγγραφέας : Goffman Daniel
Μεταφραστής : Αγάπιος Σωτήρης
Επιμελητής : Κεκροπούλου Μαρία
Εκδότης : Ενάλιος
Έτος έκδοσης : 2007
ISBN : 960-536-323-2
Σελίδες : 442
Σχήμα : 21χ14
Κατηγορίες : Οθωμανική Αυτοκρατορία
Σειρές : Νέες Προσεγγίσεις στην Ευρωπαϊκή Ιστορία

Τιμή σε ιστοσελίδες: 14.70 €

Όλες οι πληροφορίες σε αυτή τη σελίδα προέρχονται από το χώρο αποκλειστικά για πληροφορίες www.public.gr και dioptra.gr ιστοσελίδα μας με αυτό το βιβλίο.