Η Μπουμ και ο Λόνι μάς μαθαίνουν βασικές έννοιες και δεξιότητες… στην προσχολική ηλικία

Περιγραφή
Πρόκειται για ένα τετράδιο ασκήσεων με φύλλα εργασίας και δραστηριότητες για κάθε μήνα του χρόνου, που μπορεί να δουλευτεί στον παιδικό σταθμό, στο νηπιαγωγείο αλλά και στο σπίτι με την συμπαράσταση και την συμμετοχή των γονέων.
Τα θέματα των φύλλων εργασίας αντλούνται από το φυσικό και κοινωνικό περιβάλλον, τις παγκόσμιες ημέρες και τα θέματα σύγχρονου προβληματισμού, όπως η οικολογία και η απόκτηση υγιεινών συνηθειών.
Τα μικρά δίστιχα με ρίμα που υπάρχουν στα περισσότερα φύλλα εργασίας είναι παιγνιώδη και κάνουν μια σύντομη εισαγωγή στο θέμα του φύλλου.
Το κάθε φύλλο εργασίας, με την πίσω σελίδα του όπου βρίσκονται οι προτεινόμενες δραστηριότητες, αποτελεί μία θεματική ενότητα. Για την καλύτερη οριοθέτηση και την οργάνωση τόσο των φύλλων εργασίας όσο και των επιπλέον δραστηριοτήτων, αναφέρονται οι παιδαγωγικού στόχοι.
Σκοπός των του βιβλίου είναι να βοηθήσουμε τα παιδιά να γνωρίσουν έννοιες και να αποκτήσουν δεξιότητες μέσα από το παιχνίδι, σε οργανωμένες κινητικές, θεατρικές και εικαστικές δραστηριότητες. Έτσι, επαφή με το χαρτί και το μολύβι γίνεται ευκολότερη και η απόκτηση δεξιοτήτων πιο προσιτή και ενδιαφέρουσα στα παιδιά.Η Ελένη Τύμπα-Ψυρροπούλου γεννήθηκε στη Δεσκάτη Γρεβενών και ζει μόνιμα με την οικογένεια της στη Θεσσαλονίκη. Αποφοίτησε από το Τμήμα Προσχολικής Αγωγής του Τεχνολογικού Εκπαιδευτικού Ιδρύματος Αθηνών. Απέκτησε τον μεταπτυχιακό τίτλο Master of Science oto Institute of Child Health, University of London, με ειδικότητα «Mother and Child Health». Εκπόνησε τη Διδακτορική Διατριβή της στο Τμήμα Επιστήμης Διαιτολογίας – Διατροφής του Χαροκόπειου Πανεπιστημίου Αθηνών. Σήμερα εργάζεται ως παιδαγωγός προσχολικής ηλικίας σε Δημοτικό Παιδικό Σταθμό. Άλλα βιβλία της: «Θεατρονοστιμιές για χαρούμενες παιδικές γιορτές – Χριστούγεννα» και «Θεατρονοστιμιές για χαρούμενες παιδικές γιορτές – Καλοκαίρι».

Συγγραφέας : Τύμπα – Ψυρροπούλου Ελένη, Παγιαβλή Κλεοπάτρα
Εικονογράφος : Αλεξάνδρου Μάρω
Εκδότης : Δίπτυχο
Έτος έκδοσης : 2012
ISBN : 960-6825-32-9
Σελίδες : 144
Σχήμα : 29χ23
Κατηγορίες : Παιδικές δραστηριότητες (Προσχολική αγωγή), Παιδικά βιβλία, Ελληνικά

Τιμή σε ιστοσελίδες: 9.46 €

Όλες οι πληροφορίες σε αυτή τη σελίδα προέρχονται από το χώρο αποκλειστικά για πληροφορίες www.public.gr και dioptra.gr ιστοσελίδα μας με αυτό το βιβλίο.