Η μουσική του ξένου

Περιγραφή
Τέσσερις μήνες μετά την κυκλοφορία του βιβλίου του Λέοναρντ Κοέν «Το βιβλίο του Πόθου», κυκλοφορεί το δεύτερο με την οριστική έκδοση των ποιημάτων και των τραγουδιών του μεγάλου καλλιτέχνη.
Το βιβλίο συγκεντρώνει ποιήματα και τραγούδια από την πορεία του μέσα στο χρόνο. Αυστηρός στην τέχνη της ποιήσεως και του τραγουδιού, ο Λέοναρντ Κοέν καταθέτει την αγωνία και την ταραχή του για τους ανθρώπους και τον κόσμο όπως τον προσλαμβάνει εκείνος. Προσωπικές σχέσεις, τοπία, η Ύδρα, ο δρόμος προς τη Λάρισα, ένα ελληνικό στρώμα, το Λος Άντζελες, ο Καναδάς, το Παρίσι, το Λονδίνο, ο Χίτλερ, το Ισραήλ, το Μανχάταν, η Τσιγγάνα και άλλοι τόποι και άλλες φωνές, προσθέτουν στην μυθολογία του.
Μοναδικός στον τρόπο που καταγράφει την προσωπική του κατάσταση και ζωή, μας κάνει να αναπνέουμε τα λόγια ενός σοφού, που μας είναι απαραίτητα για την πορεία μας μέσα στον κόσμο.
«Στη μουσική του ξένου» υπάρχουν οι παρακάτω ενότητες: Ας συγκρίνουμε τις μυθολογίες, Το κουτί με τα μπαχάρια της Γης, Λουλούδια για τον Χίτλερ, Τα παράσιτα του Παραδείσου, Τραγούδια του Λέοναρντ Κοέν, Επιλεγμένα Ποιήματα 1956-1968, Όμορφα χαμένοι, Τραγούδια από ένα δωμάτιο, Τραγούδια αγάπης και μίσους, Η ενέργεια των σκλάβων, Καινούργιο δέρμα για την παλιά τελετή, Ο θάνατος του εραστή κυριών, Ο θάνατος ενός γυναικά, Πρόσφατα τραγούδια, Το βιβλίο του ελέους, Διάφορες στάσεις, Είμαι ο άνθρωπός σου, Το μέλλον, Σκόρπια ποιήματα.
Ας δούμε τι έγραψαν οι καναδέζικες εφημερίδες, όταν κυκλοφόρησε, μέσω του Καναδά, σε όλο τον κόσμο το βιβλίο του Κοέν:
«Η «Μουσική του Ξένου» συγκεντρώνει, επιτέλους, τα λόγια ενός Καναδού καλλιτέχνη που είναι οτιδήποτε άλλο από ένας ξένος για τόσους πολλούς από μας για τόσο καιρό… Ο Κοέν έχει υφάνει μια αλυσίδα λέξεων που μας ενώνει…». –
(Calgary Herald)

Συγγραφέας : Cohen Leonard 1934-
Μεταφραστής : Νικολακοπούλου Λίνα
Εκδότης : Ιανός
Έτος έκδοσης : 2008
ISBN : 960-7827-90-2
Σελίδες : 424
Σχήμα : 24χ16
Κατηγορίες : Αγγλόφωνη ποίηση (Καναδάς)
Σειρές : Ιανός ο Μελωδός

Τιμή σε ιστοσελίδες: 19.75 €

Όλες οι πληροφορίες σε αυτή τη σελίδα προέρχονται από το χώρο αποκλειστικά για πληροφορίες www.public.gr και dioptra.gr ιστοσελίδα μας με αυτό το βιβλίο.