Η μοίρα της Κύπρου

Περιγραφή
Η έκδοση αυτή καλύπτει τα τελευταία τριάντα χρόνια της πνευματικής παρουσίας και μάχιμης αρθρογραφίας του Κώστα Χατζηκωστή. Τα επιλεγμένα άρθρα, τα οποία περιέχονται στη συλλογή «Η μοίρα της Κύπρου», δημοσιεύθηκαν, τα παλαιότερα στο «Ελεύθερο Βήμα» και, από το 1976 κυρίως, στη «Σημερινή».
Τα κείμενα του Κώστα Χατζηκωστή ανατέμνουν την εποχή, τα πεπραγμένα και συνάμα παρέχουν εποπτική θεώρηση της τριαντάχρονης τραγικής πορείας του εθνικού μας προβλήματος. Διηγούνται την ακανθώδη διαδρομή των πολιτικών αποφάσεων και πράξεων των Κυπριακών Κυβερνήσεων και των πολιτικών κομμάτων. Ιχνογραφούν τις εξελίξεις στον κοινωνικοοικονομικό μας βίο. Ιχνηλατούν και αναλύουν τις σκέψεις, κινήσεις, απόψεις και διαθέσεις του Διεθνούς παράγοντα. Καταγράφουν την πορεία των σχέσεων Ελλάδος και Κύπρου, την πορεία του Ελληνισμού. Διεισδύουν στις πράξεις και κινήσεις της Τουρκικής πολιτικής και αναλύουν τα σχετικά προβλήματα. […]
Γλαύκος ΚληρίδηςΟ Κώστας Ν. Χατζηκωστής, ένας από τους γνωστότερους αρθρογράφους και εκδότες στον ελληνικό χώρο, γεννήθηκε το 1939 στην Κύπρο. Φοίτησε στο γυμνάσιο Πάφου και στη νομική σχολή του Πανεπιστημίου Αθηνών. Είναι πτυχιούχος οικονομικών και πολιτικών επιστημών καθώς επίσης και δημοσιογράφος.
Το 1964, επέστρεψε στην Κύπρο, όπου άσκησε μαχόμενη δικηγορία μέχρι το 1971. Στο ίδιο χρονικό διάστημα (1964-1971) συνεργάσθηκε επί καθημερινής βάσεως με την εφημερίδα «Ελευθερία», ως πολιτικός και οικονομικός σχολιογράφος και αρθρογράφος. Από το 1968 μέχρι το 1971 εξέδιδε την εβδομαδιαία εφημερίδα «Ελεύθερο Βήμα», η οποία άνοιξε μια νέα εποχή στην Κυπριακή δημοσιογραφία και ιδιαίτερα στην επώνυμη και ενυπόγραφη εθνική και πολιτική αρθρογραφία. Για δύο χρόνια (1971-1973) υπηρέτησε με ειδική διπλωματική αποστολή στην Ύπατη Αρμοστεία στο Λονδίνο.
Το 1976, με άλλους συνεργάτες, οργάνωσε και εξέδωσε την ημερήσια εφημερίδα της Κύπρου «Σημερινή», την οποία διευθύνει μέχρι και σήμερα και η οποία αποτέλεσε σταθμό στα δημοσιογραφικά χρονικά της Κύπρου. Ο εκδοτικός οργανισμός ΔΙΑΣ, το οποίο ίδρυσε για την έκδοση της «Σημερινής», επεκτάθηκε μεταγενέστερα και σε άλλους εκδοτικούς τομείς. Έτσι από το 1986 άρχισε να εκδίδει το πρώτο εβδομαδιαίο περιοδικό ποικίλης ύλης «Το Περιοδικό» και από το 1990 πρωτοπόρησε με την οργάνωση και έναρξη των εκπομπών του πρώτου ιδιωτικού κυπριακού ραδιοφωνικού σταθμού, του «Ράδιο Πρώτο». Το 1995 έθεσε σε λειτουργία το πρώτο ουσιαστικά, ιδιωτικό κυπριακό τηλεοπτικό κανάλι, το «ΣΙΓΜΑ».
΄Ολα αυτά τα χρόνια των γόνιμων και παραγωγικών πνευματικών του δραστηριοτήτων, ο Κώστας Ν. Χατζηκωστής υπήρξε πεισματικά ελληνοκεντρικός και ανυποχώρητα ελληνολάτρης. Ρεαλιστής και με ευρείς πνευματικούς ορίζοντες, με σκέψη ανεξάρτητη και αμερόληπτη κατέστη ο συνεπής αναλυτής της δυνατότητας του ελληνισμού να αποκτήσει αυτόνομη δύναμη, ώστε να αποφύγει στο μέλλον νέες εθνικές συμφορές και ταπεινώσεις.
Είναι έγγαμος και πατέρας δύο παιδιών.

Συγγραφέας : Χατζηκωστής Κώστας Ν.
Εκδότης : Γερμανός
Έτος έκδοσης : 1997
ISBN : 960-7623-14-2
Σελίδες : 541
Σχήμα : 25χ17
Κατηγορίες : Αρθρογραφία, Κύπρος – Ιστορία, Πολιτική – Κύπρος

Τιμή σε ιστοσελίδες: 19.96 €

Όλες οι πληροφορίες σε αυτή τη σελίδα προέρχονται από το χώρο αποκλειστικά για πληροφορίες www.public.gr και dioptra.gr ιστοσελίδα μας με αυτό το βιβλίο.