Η μετανάστευση στην Ενωμένη Ευρώπη

Περιγραφή
Το συλλογικό αυτό έργο δίνει στον αναγνώστη μια σύγχρονη και ολοκληρωμένη εικόνα για το φαινόμενο της μετανάστευσης στην Ενωμένη Ευρώπη, εξετάζοντας βασικά θέματα, όπως το μέγεθος της μεταναστευτικής ροής και ποιες οι χώρες προέλευσης των μεταναστών. Θίγεται ακόμη το κρίσιμο ζήτημα της ενσωμάτωσης στο πλαίσιο των μεταναστευτικών πολιτικών που εφαρμόζουν οι χώρες της Ευρώπης των 25.
Οι συγγραφείς των επιμέρους κεφαλαίων προέρχονται από τις χώρες που εξετάζονται, παρέχοντας πρόσβαση σε στοιχεία και πηγές διαθέσιμες μόνο στη μητρική τους γλώσσα. Στο τελευταίο κεφάλαιο παρουσιάζεται μια εμπεριστατωμένη συγκριτική ανάλυση των 25 χωρών και των βασικών “διαδρομών” μετανάστευσης στην Ευρώπη.

Συγγραφέας: Συλλογικό έργο, Albuquerque Rosana, Amore Katia, Andreev Svetlozar A., Benito Miguel, Bousetta Hassan, Černik Jan, Cyrus Norbert, Δημητρίου Κορίνα, Divinský Boris, Düvell Frank, Goli Marco, González Enríquez Carmen, Γρώπα Ρουμπίνη, Gsir Sonia, Iglicka Krystyna, Jacobs Dirk, Kollwelter Serge, Kosic Ankica, Kováts András, κ.ά.
Μεταφραστής: Χρηστίδης Γιώργος μεταφραστής
Επιμελητής: Τριανταφυλλίδου Άννα, Γρώπα Ρουμπίνη
Εκδότης: Κριτική
Έτος έκδοσης: 2009
ISBN: 960-218-621-6
Σελίδες: 536
Σχήμα: 24χ17
Κατηγορίες: Μετανάστευση – Ευρώπη
Σειρές: Επιστημονική Βιβλιοθήκη

Τιμή σε ιστοσελίδες: 31.05 €