Η μεταθανάτια ζωή στους αρχαίους πολιτισμούς

Περιγραφή
Στο βιβλίο αυτό παρουσιάζονται οι αντιλήψεις για τη μεταθανάτια ζωή σε διάφορους αρχαίους πολιτισμούς. Πέρα από τις αποστάσεις χρόνου και τόπου και παρά τις διαφορετικές πεποιθήσεις, συναντούμε σε όλους τους λαούς του κόσμου ένα μεγάλο ενδιαφέρον για τη “μεταθανάτια ζωή”. Είναι σημαντικό να διαπιστώσουμε ότι όλοι οι λαοί, παρά τις όποιες άλλες διαφορές, έχουν μια κοινή αντίληψη: ότι η ανθρώπινη ψυχή επιζεί μετά το θάνατο και μάλιστα ότι η μεταθανάτια εμπειρία της είναι αρκετά σημαντική, όπως και η εμπειρία της γήινης ζωής της.
Ο αναγνώστης θα ταξιδέψει μέσα από αυτές τις σελίδες στο χώρο και το χρόνο, από την αρχαία Αίγυπτο και την αρχαία Ελλάδα μέχρι την Κίνα και την Ιαπωνία και από την Ινδία μέχρι τους αρχαίους πολιτισμούς της Αμερικής. Παράλληλα με τις αντιλήψεις για το μεταθανάτιο ταξίδι της ψυχής παρουσιάζονται και σημαντικά θρησκευτικά και συμβολολογικά στοιχεία, τα οποία συνδέονται με το θέμα.

Συγγραφέας: Συλλογικό έργο, Βεκρής Παντελής, Γαστεράτου Σοφία, Λουμπάκη Πόπη, Μαρτζούκου Θεοδώρα, Νικολαΐδου Λίνα, Τύμη Ντόρα
Επιμελητής: Παττακός Σάββας
Εκδότης: Νέα Ακρόπολη
Έτος έκδοσης: 2009
ISBN: 960-8407-71-0
Σελίδες: 285
Σχήμα: 21χ14
Κατηγορίες: Θάνατος – Θρησκευτικές απόψεις

Τιμή σε ιστοσελίδες: 9.80 €