Η μαχαιριά του τρίτου δρόμου

Περιγραφή
Στον πρώτο δρόμο, μπήκα στο Λαβύρινθο της ζωής και της γνώσης.
Στο δεύτερο δρόμο, μπήκα στο Λαβύρινθο της φαντασίας και του ονείρου.
Στον τρίτο δρόμο, μπήκα στο Λαβύρινθο της αγάπης, παίρνοντας τη μαχαιριά στην καρδιά.H Άντα Μπενάκη-Παλαιολογοπούλου είναι καθηγήτρια αγγλικής γλώσσας και μουσικής, με πρώτο βραβείο αρμονίας και έπαθλο, εις μνήμην Λαυράγκα. Έχει αναπτύξει έντονη κοινωνική δραστηριότητα. Είναι μέλος της «Εταιρείας Ελλήνων Θεατρικών συγγραφέων», του «Εθνικού συμβουλίου Ελληνίδων», του «Φάρου τυφλών», του «Very Special Arts» Ελλάδος (Τέχνη για παιδιά και ενηλίκους με ειδικές ανάγκες), καθώς και του «Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού». Έχει διατελέσει μέλος της εταιρείας κατά της λευχαιμίας (Washington D.C. Η.Π.Α.) καθώς και τακτικό μέλος του διοικητικού συμβουλίου Αναμορφωτικών Καταστημάτων Αρρένων Κορυδαλλού.
Παράλληλα, έχει πλούσια συγγραφική δραστηριότητα με την έκδοση θεατρικών έργων, ποιητικών συλλογών, μυθιστορημάτων και διαλέξεων.
– Θεατρικό: «Αιχμάλωτοι». Βραβεύτηκε και εκδόθηκε από την «Εταιρεία Μακεδονικών Σπουδών». Παρουσιάστηκε στη σκηνή του κρατικού θεάτρου Βορείου Ελλάδος, καθώς και σε πανηγυρική παράσταση στη Λυρική Σκηνή Αθηνών. Έχει τιμηθεί με το βραβείο του 45ου Καλοκαιρίνιου θεατρικού διαγωνισμού Παρνασσού.
– Θεατρικό: «Πιο πέρα από το δύσκολο». Έχει τιμηθεί με τον Έπαινο του 52ου Καλοκαιρίνιου θεατρικού διαγωνισμού Παρνασσού.
– Θεατρικό: «Ποίηση». Έχει τιμηθεί με τον Έπαινο του 72ου Καλοκαιρίνιου θεατρικού διαγωνισμού Παρνασσού.
– Θεατρικό: «Ελπίδα». Μεταδόθηκε από το ραδιόφωνο και παρουσιάστηκε στα ακριτικά χωριά της Μακεδονίας.
– Ποιήματά της θρησκευτικού περιεχομένου, ανθολογήθηκαν στην «Πεντάτομη Θρησκευτική Ανθολογία Ποίησης 1453-1972», η οποία προσεφέρθη από την Αρχιεπισκοπή Αμερικής στον εορτασμό για τα 50 χρόνια της.
– Μυθιστόρημα: «Στρατί-στρατί… το μονοπάτι…», εκδόσεις «Ίαμβος», 2008.
– «Ο πύργος της Ιτάπα» μικρές ιστορίες αγάπης, εκδόσεις «Ίαμβος», 2010.

Συγγραφέας : Μπενάκη – Παλαιολογοπούλου Άντα
Εκδότης : Ίαμβος
Έτος έκδοσης : 2012
ISBN : 960-6814-73-4
Σελίδες : 379
Σχήμα : 21χ14
Κατηγορίες : Νεοελληνική πεζογραφία – Μυθιστόρημα
Σειρές : Ελληνική Λογοτεχνία

Τιμή σε ιστοσελίδες: 11.84 €

Όλες οι πληροφορίες σε αυτή τη σελίδα προέρχονται από το χώρο αποκλειστικά για πληροφορίες www.public.gr και dioptra.gr ιστοσελίδα μας με αυτό το βιβλίο.