Η μέθοδος των κηροπηγίων

Περιγραφή
«Η μέθοδος των κηροπηγίων» αποτελεί ένα πανίσχυρο εργαλείο της Τεχνικής Ανάλυσης και εφαρμόζεται με μεγάλη επιτυχία στις βραχυχρόνιες συναλλαγές στις αγορές των μετοχών, παραγώγων, ομολόγων και εμπορευμάτων.
Ανεπτυγμένη στην Ιαπωνία, από τον 18ο αιώνα, η «μέθοδος των κηροπηγίων» αποτελεί την ανατολική «εκδοχή» της Τεχνικής Ανάλυσης. Σταδιακά, μελετήθηκε από τους δυτικούς τεχνικούς αναλυτές και κατά τις δεκαετίες 1980 και 1990, έγινε ιδιαίτερα δημοφιλής στις ΗΠΑ και την Ευρώπη.
Η μέθοδος βασίζεται πάνω στη λογική της τάσης και χρησιμοποιεί πολύ παραστατικά γραφήματα, τα οποία βοηθούν στην καλύτερη και αντικειμενικότερη παρακολούθηση της αγοράς και στην καθημερινή εκτίμηση της μάχης αγοραστών-πωλητών. Βοηθά επίσης στην καλύτερη αίσθηση της κίνησης των τιμών και στην αμεσότερη αντίληψη της ανοδικότητας, της καθοδικότητας, της ορμής και τη διάθεση αντιστροφής ή συνέχισης της τάσης.
[…]Ο Δημήτρης Δημόπουλος γεννήθηκε στην Αθήνα το 1953. Είναι κάτοχος πτυχίου οικονομικών επιστημών Πανεπιστημίου Αθηνών και πτυχίου Master of Arts in Economics από το Hamilton University του Τορόντο του Καναδά. Από το 1981 έως το 2002 εργάσθηκε στην Τράπεζα Εργασίας (νυν Eurobank). Κατά την περίοδο 1997-2004 ήταν βασικός αρθρογράφος στο χρηματιστηριακό περιοδιό «Χρήμα και Αγορά» και στο site www.athenstock.com. Από το 2002 είναι, σε καθημερινή βάση, σχολιαστής των χρηματιστηριακών εξελίξεων στην ιστοσελίδα www.eurocapital.gr. Έχει πραγματοποιήσει μια σειρά διαλέξεων και εκπαιδευτικών σεμιναρίων επί θεμάτων τεχνικής ανάλυσης. Είναι παντρεμένος και πατέρας δύο παιδιών.

Συγγραφέας : Δημόπουλος Δημήτρης 1953- οικονομολόγος/αναλυτής
Εκδότης : EuroCapital
Έτος έκδοσης : 2004
ISBN :
Σελίδες : 212
Σχήμα : 24χ17
Κατηγορίες : Επενδύσεις , Χρηματιστήριο Αξιών, Χρηματοοικονομική

Τιμή σε ιστοσελίδες: 9.48 €

Όλες οι πληροφορίες σε αυτή τη σελίδα προέρχονται από το χώρο αποκλειστικά για πληροφορίες www.public.gr και dioptra.gr ιστοσελίδα μας με αυτό το βιβλίο.