Η μέθοδος ΟΠΑ!

Περιγραφή
Και όμως· εκτός από την Ελλάδα της οικονομικής κρίσης, της κατήφειας και της απαισιοδοξίας υπάρχει μια φωτεινή, ισορροπημένη και ακμάζουσα Ελλάδα. Σε αυτή τη δεύτερη Ελλάδα έχουν συγκεραστεί η αρχαία σοφία και οι εμπειρίες της πολυκύμαντης ιστορίας της, διαμορφώνοντας έναν αξιοζήλευτο και μοναδικό τρόπο ζωής, που μπορεί να αποτελέσει πρότυπο και παράδειγμα προς μίμηση για όλη την ανθρωπότητα.
Οι συγγραφείς του βιβλίου, ένας Ελληναμερικανός και μια Αμερικανίδα με πλούσια επιστημονική δραστηριότητα, ιχνηλατούν αυτόν τον τρόπο ζωής, τον ονομάζουν “Η μέθοδος ΟΠΑ!” και τον προτείνουν ανεπιφύλακτα ως θαυμαστή λύση στα αδιέξοδα του σημερινού ανθρώπου.
Μήπως εμείς οι Έλληνες, που ζούμε μέσα στην καταχνιά της ερημωμένης από την κρίση χώρας, θα έπρεπε να τους ακολουθήσουμε και να εμπιστευτούμε την καθαρή και αποστασιοποιημένη ματιά αυτών των φιλελλήνων παρατηρητών;Ο Αλέξανδρος Παττακός είναι ο ιδρυτής του Κέντρου Νοήματος, που εδρεύει στη Σάντα Φε, στο Νέο Μεξικό των Η.Π.Α. Το μεγάλο του πάθος είναι να βοηθάει τους ανθρώπους να συνειδητοποιήσουν τις δυνατότητές τους και να ανακαλύψουν ουσιαστικό νόημα στη ζωή και στην εργασία τους, καθώς και να βοηθάει Οργανισμούς και εταιρίες να δημιουργούν περιβάλλον εργασίας, που βασίζεται στο νόημα και να παράγουν προϊόντα και υπηρεσίες που διαφοροποιούνται θετικά κι εμπεριέχουν αληθινό νόημα. Έχοντας την εμπειρία του θεραπευτή και του Διευθυντή Ψυχικής Υγείας, υπήρξε αρμόδιος για τη διοργάνωση πολιτικών εκστρατειών, υπεύθυνος για τον σχεδιασμό αναπτυξιακής πολιτικής κοινοτικού-οικονομικού περιεχομένου, καθώς και Πανεπιστημιακός Καθηγητής στον κλάδο της Δημόσιας Διοίκησης και Διοίκησης Επιχειρήσεων. Έχει συνεργαστεί στενά με τρεις διαφορετικούς Προέδρους του Λευκού Οίκου σε θέματα που αφορούν στους τομείς της Υγείας, της Παιδείας, της Οικονομικής Ανάπτυξης, αλλά και άλλα θέματα κοινωνικής πολιτικής. Επίσης έχει υπηρετήσει ως σύμβουλος του Επιτρόπου της Αμερικανικής Υπηρεσίας Τροφίμων και Φαρμάκων. Επιπλέον, υπήρξε μέλος της Επιτροπής Αρχικής Αξιολόγησης Καινοτομιών στο αμερικανικό κυβερνητικό πρόγραμμα απονομής βραβείων της Σχολής Τζων Φ. Κέννεντυ του Πανεπιστημίου Χάρβαρντ, καθώς και μέλος του Ινστιτούτου Brookings. Διετέλεσε πρόεδρος του διεθνούς μη κερδοσκοπικού οργανισμού επιχειρηματικών συνεργασιών Αναγέννησης RBA (Renaissance Business Associates) των ανθρώπων που δεσμεύονται στην ανύψωση του ανθρωπίνου πνεύματος στο περιβάλλον εργασίας. Κατά τη διάρκεια της θητείας του ως πρόεδρος, ο οργανισμός RBA δραστηριοποιήθηκε στην Αυστραλία, τον Καναδά, την Ευρώπη, τη Νιγηρία, τη Νότιο Αφρική και τις Ηνωμένες Πολιτείες της Αμερικής. Ο Αλέξανδρος Παττακός είναι παθιασμένος ομιλητής (Έλληνας είναι άλλωστε), ενώ είναι παγκοσμίως γνωστός για την απίστευτη ενεργητικότητά του, την έμπνευση που προκαλεί και τη δυναμική προσέγγισή του, που ως αποτέλεσμα έχει την ενεργή συμμετοχή των παρευρισκομένων, επιφέροντας έτσι θετικές αλλαγές σε όλα τα επίπεδα. Ως προσωπικός εκπαιδευτής και μέντορας, συνεργάζεται στενά με στελέχη, αθλητές, διασημότητες, εργαζόμενους όλων των κλάδων, συνταξιούχους και άλλους, ώστε να τους βοηθήσει να ανακαλύπτουν βαθύτερο νόημα στην καθημερινή ζωή και εργασία τους, αλλά και να συνειδητοποιήσουν τις δυνατότητες τους. Είναι επίσης ραδιοφωνικός παραγωγός, αρθρογράφος εφημερίδων και συνεργάτης πολλών δημοφιλών ηλεκτρονικών κόμβων. Είναι επίσης ιδρυτής του “The Opa! Way”, που ως αφετηρία του έχει τις διδαχές των Ελλήνων φιλοσόφων, αλλά και τον τρόπο ζωής των σύγχρονων Ελλήνων της υπαίθρου, και βασίζεται στην αρχή τού να ζούμε τη ζωή στο μέγιστο, με ενθουσιασμό και νόημα.

Συγγραφέας: Παττακός Αλέξανδρος, Dundon Elaine
Μεταφραστής: Τσιριγκάκης Ηλίας
Εκδότης: Βιβλιοπωλείον της Εστίας
Έτος έκδοσης: 2016
ISBN: 960-05-1671-5
Σελίδες: 328
Σχήμα: 21χ14
Κατηγορίες: Ψυχολογία, Υπαρξιακή

Τιμή σε ιστοσελίδες: 13.69 €