Η μάσκα του Κθούλου

Περιγραφή
Μετά τον τόμο «Το Μονοπάτι του Κθούλου», οι εκδόσεις Αίολος παρουσιάζουν μια ακόμη συλλογή διηγημάτων τρόμου του Όγκοστ Ντέρλεθ με θέμα τους «Μεγάλους Παλαιούς», τις τρομερές συμπαντικές οντότητες που πρωτοδημιούργησε η πένα του Χ. Φ. Λάβκραφτ.
Αποτρόπαιες τελετές φανατικών πιστών, μανιακοί δολοφόνοι, συμβόλαια με τίμημα ανθρώπινα σώματα και ψυχές, στοιχειωμένα σπίτια και ο πανταχού παρών Μέγας Κθούλου, που κοιμάται στον οίκο Του κάτω από την θάλασσα και ελέγχει μέσα από τα όνειρα του τα ανθρώπινα ανδρείκελα.
Στη συλλογή περιλαμβάνεται και η «Σφραγίδα της Ρ’λιέχ» ένα από τα καλύτερα διηγήματα του Ντέρλεθ, στο οποίο ανθεί μια πολύ ιδιαίτερη ερωτική σχέση!Ο Ώγκαστ Ντέρλεθ (1909-1971) ήταν ένας μεγάλος δάσκαλος του Φανταστικού και της Λογοτεχνίας Μυστηρίων, και έζησε στο Σοκ Σίτυ του Γουισκόνσιν των Η.Π.Α.. Ήταν ο πιο αφοσιωμένος μαθητής του Χ. Φ. Λάβκραφτ, και αφιέρωσε ένα μεγάλο μέρος της ζωής του στην προσπάθεια της διατήρησης της μνήμης του Λάβκραφτ, και σ’ αυτόν οφείλεται η διάδοση και η παγκόσμια αναγνώριση του έργου του δασκάλου του. Ίδρυσε τον θρυλικό εκδοτικό οίκο Arkham House, με σκοπό να εκδόσει τα διηγήματα του Λάβκραφτ και των συγγραφέων του κύκλου του σε βιβλία ποιοτικής εμφάνισης. Ταυτόχρονα συμπλήρωσε ένα μεγάλο αριθμό ημιτελών ιστοριών και σημειώσεων του Λάβκραφτ, κατά τις περιβόητες «μεταθανάτιες» συνεργασίες τους.
Ο Ντέρλεθ έχει σχεδόν 150 βιβλία στην εργογραφία του, νουβέλες, διηγήματα, συλλογές ποίησης, δοκίμια, μελέτες πάνω στη φύση, κ.ά., είχε χιλιάδες συνεργασίες με περιοδικά και εφημερίδες στις Η.Π.Α. και αλλού, και επιμελήθηκε εκατοντάδες ανθολογίες διηγημάτων. Ανέδειξε πάρα πολλούς συγγραφείς του Φανταστικού, ανάμεσά τους τον Ραίη Μπράντμπερυ, τον Ρόμπερτ Μπλοχ, τον Κλαρκ Άστον Σμιθ, τον Φριτς Λάιμπερ, τον Ράμσεϊ Κάμπελ, τον Μπράιαν Λάμλεϋ, και πολλούς άλλους. Επίσης, είναι αυτός που έδωσε στη Μυθολογία Κθούλου (The Cthulhu Mythos) το όνομά της, ενώ, όπως την ξέρουμε σήμερα, είναι περισσότερο μία επινόηση του Ντέρλεθ παρά του Λάβκραφτ…

Συγγραφέας : Derleth August
Μεταφραστής : Μαστακούρης Θωμάς Π.
Εκδότης : Αίολος
Έτος έκδοσης : 2010
ISBN : 960-521-222-6
Σελίδες : 222
Σχήμα : 21χ14
Κατηγορίες : Αμερικανική πεζογραφία – Διήγημα , Φανταστική λογοτεχνία
Σειρές : Ξένη Λογοτεχνία

Τιμή σε ιστοσελίδες: 10.79 €

Όλες οι πληροφορίες σε αυτή τη σελίδα προέρχονται από το χώρο αποκλειστικά για πληροφορίες www.public.gr και dioptra.gr ιστοσελίδα μας με αυτό το βιβλίο.