Η κόρη της λίμνης

Περιγραφή
Στις όχθες της επιβλητικής λίμνης Λούγκου, στα Ιμαλάια, βρίσκεται η πατρίδα των Μόσο, μιας κοινωνικής ομάδας στην οποία “κυβερνούν” οι γυναίκες. Κατά την παράδοσή τους, ο γάμος θεωρείται περιττός και η ιδιοκτησία περνά από μητέρα σε κόρη.
“Η κόρη της λίμνης” είναι η αληθινή ιστορία μιας ασυνήθιστης ζωής αλλά και η περιγραφή μιας μοναδικής κοινωνίας. Στο επιβλητικό αυτό τοπίο των Ιμαλαΐων, μια νέα γυναίκα, η συγγραφέας, μεγαλώνει με τα έθιμα μιας διαφορετικής, απομακρυσμένης από τον “πολιτισμό” φυλής. Προικισμένη με ένα ιδιαίτερο ταλέντο, η Ναμού είχε την ευκαιρία να γνωρίσει τον υπόλοιπο κόσμο, να συγκρίνει τρόπους ζωής και να συλλέξει πρωτόγνωρες εμπειρίες…
Μια μαγική περιπλάνηση σε μια εξωτική χώρα, μέσα από την προσωπική ιστορία μιας γυναίκας που αγνόησε τα “πρέπει” και όρισε τους δικούς της κανόνες. Η Yang Erche Namu, δημοφιλής τραγουδίστρια και επιτυχημένο μοντέλο, γεννήθηκε στην Κίνα, στο χωριό Ζουοσούο κοντά στη Λίμνη Λούγκου. Μοιράζει το χρόνο της ανάμεσα στο Πεκίνο, τη Γενεύη και το Σαν Φρανσίσκο.

Συγγραφέας: Yang Erche Namu, Mathieu Christine
Μεταφραστής: Κοντογιώργος Γ.
Εκδότης: Διόπτρα
Έτος έκδοσης: 2004
ISBN: 960-364-237-1
Σελίδες: 372
Σχήμα: 21χ14
Κατηγορίες: Προσωπικές αφηγήσεις – Μαρτυρίες

Τιμή σε ιστοσελίδες: 11.31 €