Η κραυγή του λύκου

Περιγραφή
Ήταν και οι δυο τυχοδιώκτες. Ο Τζέικ Μπάρτον, ο Αμερικανός με το γοητευτικό χαμόγελο και τη σιδερένια θέληση, κι ο Γκάρετ Σουέιλς, ο κομψός Εγγλέζος με τα μάτια του πειρατή, είχαν μάθει να εκμεταλλεύονται τις ευκαιρίες -και να το σκάνε όταν τα πράγματα σκούραιναν πολύ. Η μοίρα το έφερε να συνεταιριστούν, σε μια δουλειά που έδειχνε εύκολη αρχικά, αλλά θα αποδεικνυόταν η πιο μεγάλη περιπέτεια της ζωής τους…
Παραμονές του Δεύτερου Παγκόσμιου Πολέμου, κι ενώ η ιταλική εκστρατεία στην Αφρική βρίσκεται σε εξέλιξη, ένας Αιθίοπας πρίγκιπας βασίζει τη σωτηρία της χώρας του στα τέσσερα σαραβαλιασμένα άρματα μάχης που έχουν αναλάβει να του παραδώσουν ο Τζέικ και ο Γκάρετ. Για να φέρουν σε πέρας την αποστολή τους, οι δυο άντρες θα πρέπει να διασχίσουν στεριές και θάλασσες, μια αφιλόξενη έρημο και κακοτράχαλα βουνά. Και να τα βάλουν όχι μόνο με τις στρατιές του Μουσολίνι αλλά και με τους ντόπιους εχθρούς του εντολέα τους.
Σ’ αυτό το θανάσιμα επικίνδυνο ταξίδι, ο Τζέικ κι ο Γκάρετ κάνουν το πρώτο λάθος που πρέπει να αποφεύγει κάθε σοβαρός τυχοδιώκτης: παίρνουν την υπόθεση προσωπικά. Κι ύστερα το δεύτερο: ερωτεύονται -και οι δυο- την ιδεαλίστρια συνοδοιπόρο τους, τη γοητευτική πολεμική ανταποκρίτρια Βίκι Κάμπεργουελ. Ο αγώνας της Αιθιοπίας γίνεται αναπάντεχα και δικός τους. Ένας αγώνας όπου θα παίξουν κορώνα γράμματα το κεφάλι τους -και την καρδιά τους…
Ένα από τα καλύτερα έργα του Wilbur Smith, που συνδυάζει ανεπανάληπτα την αγωνία με το χιούμορ και τις άγριες πολεμικές σκηνές με μια δυνατή ερωτική ιστορία.

Συγγραφέας : Smith Wilbur A. 1933-
Μεταφραστής : Μανωλίδης Αλέκος
Εκδότης : Bell / Χαρλένικ Ελλάς
Έτος έκδοσης : 2006
ISBN : 960-450-176-3
Σελίδες : 448
Σχήμα : 18χ12
Κατηγορίες : Αγγλόφωνη πεζογραφία (Κεντρική Αφρική) – Μυθιστόρημα
Σειρές : Bell Best Seller

Τιμή σε ιστοσελίδες: 5.24 €

Όλες οι πληροφορίες σε αυτή τη σελίδα προέρχονται από το χώρο αποκλειστικά για πληροφορίες www.public.gr και dioptra.gr ιστοσελίδα μας με αυτό το βιβλίο.