Η κληρονομιά της απώλειας

Περιγραφή
Βρισκόμαστε στη δεκαετία του 1980, σε ένα μικρό χωριό στους πρόποδες των Ιμαλαΐων, το οποίο έχει επιλέξει ένας δικαστής για να απομονωθεί από τα εγκόσμια. Την ηρεμία του θα ταράξει η άφιξη της εγγονής του Σάι, η οποία ζητά εκεί καταφύγιο μετά το θάνατο των γονιών της.
Τη φροντίδα της θα αναλάβει ο μάγειρας του δικαστή, αλλά η σκέψη του είναι στραμμένη και στο γιο του Μπίτζου, ο οποίος προσπαθεί να τα βγάλει πέρα στο σκληρό κόσμο της Νέας Υόρκης.
Όλα όμως τα δεδομένα και οι ισορροπίες στις ζωές των ηρώων θα ανατραπούν, όταν θα ξεσπάσει μια ινδο-νεπαλέζικη εξέγερση στα βουνά. Οι ήρωες θα δοκιμαστούν και θα έρθουν αντιμέτωποι με το παρελθόν και τις επιλογές τους.
Σε ένα απρόβλεπτο και συναρπαστικό μυθιστόρημα, η Κίραν Ντεσάι κινείται ανάμεσα στην Αμερική και τη μετα-αποικιοκρατική Ινδία. Με καταπληκτική μαεστρία παρουσιάζει βαθιά ανθρώπινα διλήμματα και αποκαλύπτει τις επιπτώσεις της αποικιοκρατίας και των θρησκευτικών, φυλετικών και εθνικιστικών αντιμαχιών σε όλο τον κόσμο.H Kίραν Ντεσάι, κόρη της συγγραφέως Ανίτα Ντεσάι, γεννήθηκε στην Ινδία το 1971. Σε ηλικία 14 ετών η οικογένειά της μετακόμισε στην Αγγλία και τον επόμενο χρόνο στην Αμερική, όπου τελείωσε το σχολείο στην Πολιτεία της Μασαχουσέτης. Φοίτησε στο κολέγιο Bennington και στα Πανεπιστήμια Hollins και Κολούμπια, παίρνοντας δύο χρόνια άδεια από το τελευταίο για να γράψει το πρώτο της μυθιστόρημα “Hullabaloo in the Guava Orchard”, που εκδόθηκε το 1998 (ελλ. εκδ. “Το δέντρο του Σάμπαθ”, Λιβάνης, 1998). Το βιβλίο τιμήθηκε με το Betty Trask Award, ένα βραβείο της Εταιρείας Βρετανών Συγγραφέων που απευθύνεται σε συγγραφείς της πρ. Κοινοπολιτείας κάτω των 35 ετών. Το δεύτερο μυθιστόρημά της, με τίτλο “The Inheritance of Loss” (ελλ. εκδ. “Η κληρονομιά της απώλειας”, Μίνωας, 2007), τιμήθηκε με το βραβείο Man Booker Prize το 2006.

Συγγραφέας: Desai Kiran
Μεταφραστής: Καλοφωλιάς Αλέξης
Εκδότης: Μίνωας
Έτος έκδοσης: 2007
ISBN: 960-699-553-4
Σελίδες: 511
Σχήμα: 21χ14
Κατηγορίες: Αγγλόφωνη πεζογραφία (Ινδία) – Μυθιστόρημα
Σειρές: Σύγχρονη Ξένη Λογοτεχνία

Τιμή σε ιστοσελίδες: 3.95 €