Η Ιώ η Ίσιδα η Ιάμβη και εγώ

Περιγραφή
Ονειρικό ταξίδι, Κοσμικής Μουσικής στο λευκό του χρόνου, οδηγεί τα βήματα, μητέρας και Κόρης στη Μυστηριακή Αίγυπτο. Στον ορίζοντα των γεγονότων, η πολυαγαπημένη Κόρη, μυσταγωγικά ανακαλύπτει το “Παγκόσμιο Φως του Ελληνικού Πολιτισμού.
Μια συντροφιά άγνωστων ταξιδιωτών στις αγκαλιές του Γηραιού Νείλου, μυούν την Κόρη στην Απόκρυφη “Ελληνική Προϊστορία”.
Ένας Άγγλος ψυχαναλυτής, Λακανιστής, λάτρης του Πλάτωνα και του Αριστοτέλη, ένας Ιάπωνας γιατρός από τη γενιά των Ελλήνων Ανού, μια Χιλιανή Γλωσσολόγος της γενιάς των Ελλήνων Αραουκανών, μια Αγγλίδα Ανθρωπολόγος, ένας Τούρκος ξεναγός, αποκαλύπτουν στην Κόρη το “Πατρογονικό της Μεγαλείο”.
Η Ιώ, η προγιαγιά του Περσέα του Ηρακλή, της θεάς Ίσιδας αλλά και δικιά μας προγιαγιά, σε όλη τη διάρκεια του “εσωτερικού ταξιδιού”, προστατευτικά αγκαλιάζει την καρδιά και το νου της Κόρης, γκρεμίζοντας τις νύχτες, προσεγγίζοντας το άπειρο, σε ένα οδοιπορικό μεγαλοπρέπειας του “Κοσμογονικού πνεύματος” του “Ελληνίζειν”. Ο Μ. Αλέξανδρος, οι Έλληνες της Αιγύπτου στο χθες και στο σήμερα, ξεπροβάλουν από τις σελίδες του βιβλίου, μαζί με την Ιώ και την Θεά Ίσιδα. Ανυπότακτα αναμετρούνται με το χρόνο, καθιστώντας το δώρο της “Ελληνικότητας” Παγκόσμια Κοσμοθεωρία.

Συγγραφέας: Βλαχογιάννη Παρασκευή
Εκδότης: Ρήσος
Έτος έκδοσης: 2013
ISBN: 960-522-340-6
Σελίδες: 360
Σχήμα: 24χ17

Τιμή σε ιστοσελίδες: 23.70 €