Η ιστορία των Ηνωμένων Πολιτειών της Αμερικής

Περιγραφή
Στην πλούσια αυτή μοναδική μελέτη, ο αναγνώστης, ειδήμονας ή μη, μπορεί να παρακολουθήσει βήμα προς βήμα την ανάδυση των Ηνωμένων Πολιτειών μέσα στο Διεθνές Σκηνικό. Εξετάζοντας τις διάφορες περιόδους, από την εποχή της ανακάλυψης του Κολόμβου και την ίδρυση των πρώτων υπερατλαντικών αποικιών, έως σήμερα, στα τέλη του Εικοστού Αιώνα, ο συγγραφέας παρουσιάζει τις εντάσεις, τις αντιλήψεις και τους περιορισμούς της Αμερικανικής Κοινωνίας, η οποία κρύβεται πίσω από τα Ιδεώδη της.
Μέσα από μια διεξοδική ανάλυση, η διατριβή αναζητά τις Ρίζες των Ηνωμένων Πολιτειών, δημιουργώντας μία καταπληκτική σύνθεση, η οποία προβάλλει το “Αμερικανικό Όνειρο”, τον τρόπο με τον οποίο οι Ηνωμένες Πολιτείες ανατύχθηκαν ταχύτατα, από τις μικρές εστίες των συνοριακών εποικισμών στην διακηρυσσόμενη Pax Americana.Ο Αντώνιος Μαγουλάς γεννήθηκε στην Αθήνα. Σπούδασε κλασικές επιστήμες στο St. Clare’s, Oxford και Ιστορία (Ancient History & History) στο University of Wales College of Cardiff, για να αφιερωθεί κατ’ εξοχήν στην Σύγχρονη Παγκόσμια Ιστορία. Διετέλεσε Ακαδημαϊκός Επιμελητής στο Cardiff (1989-1991), συνδυάζοντας την πανεπιστημιακή διδαχή με την ερευνητική δραστηριότητα, ενώ από το 1988 τελεί ενεργό μέλος του Trireme Trust, London. Από το 1991 πολλά άρθρα του έχουν δημοσιευθεί στον Ελληνικό Τύπο, αναφορικά με μελέτες και έρευνες που κατά καιρούς έχει εκπονήσει, όπως η Γιουγκοσλαβική Κρίση και η αναπτέρωση του Ευρωπαϊκού Εθνικισμού στις αρχές της δεκαετίας του 1990.
Μεταξύ των άλλων έργων του συμπεριλαμβάνεται και Η Άμυνα Ευρωπαϊκών Προδιαγραφών (Defence Made in Europe), (Ακίδα, Αθήνα 1995), το οποίο έτυχε μεγάλης αποδοχής από πολιτικά και κυβερνητικά στελέχη της Ελλάδας.
Η ιστορία των Ηνωμένων Πολιτειών: Οι ρίζες του Αμερικανικού Ονείρου, 1600-1990, αποτελεί μέρος μιας τετραλογίας μονογραφιών πολυετούς επιστημονικής έρευνας, που ο συγγραφέας έχει εκπονήσει εντός του γνωστικού πεδίου της Σύγχρονης Ιστορίας.

Συγγραφέας: Μαγουλάς Αντώνιος Α.
Εκδότης: Ακίδα
Έτος έκδοσης: 1997
ISBN: 960-85047-7-5
Σελίδες: 919
Σχήμα: 24χ16
Κατηγορίες: Αμερική, Βόρεια – Ιστορία, Αμερική, Νότια – Ιστορία

Τιμή σε ιστοσελίδες: 31.68 €