Η ιστορία της Νέας Δημοκρατίας

Περιγραφή
Διερωτηθείτε: Αν η Νέα Δημοκρατία δεν εφάρμοζε την αναπτυξιακή πολιτική της και δεν ενέτασσε την Ελλάδα στην Ευρωπαϊκή Ένωση, σε ποια κατάσταση θα βρισκόμαστε σήμερα; Η απάντηση προσδιορίζει το μέγεθος και την ποιότητα της ιστορικής προσφοράς της Νέας Δημοκρατίας.
Η ΝΔ αποτελεί κύριο συστατικό στοιχείο της καθαρής και σταθερής Δημοκρατίας που θεμελειώθηκε μετά τη Μεταπολίτευση. Η ιστορία της είναι ουσιώδες μέρος της ελληνικής πολιτικής ιστορίας μετά το 1974. Και μέχρι τώρα δεν είχε γραφεί.
Το κενό καλύπτει το βιβλίο αυτό. Εξιστορεί την εσωκομματική ζωή, εκθέτει τις ιδεολογικές θέσεις και αναλύει τις πολιτικές και κυβερνητικές παρεμβάσεις της ΝΔ τα τελευταία οκτώ χρόνια.
Ο Άγγελος Μπρατάκος, πρακτικός άνθρωπος, πιστός αγωνιστής και άριστος γνώστης του χώρου του, εκθέτει με μετριοπάθεια, αποκαλύπτει με ψυχραιμία, κρίνει απροκάληπτα. Παραθέτει κρίσιμες λεπτομέρειες και αποθησαυρίζει στοιχεία και σημαντικούς πίνακες, πάντα με ειλικρίνεια, χωρίς φόβο, πάθος ή οποιαδήποτε σκοπιμότητα.
Ένα πολιτικό βιβλίο αναφοράς για τον ιστορικό του μέλλοντος τον ερευνητή του παρόντος, το στέλεχος όχι μόνο της ΝΔ αλλά και κάθε άλλου ελληνικού κόμματος.
Ο Άγγελος Μπρατάκος κατάγεται από τη Μάνη και γεννήθηκε στην Αθήνα το 1935. Είναι νυμφευμένος και πατέρας δύο παιδιών. Είναι πτυχιούχος Φυσικής του Πανεπιστημίου Αθηνών και αριστούχος διδάκτωρ. Η διδακτορική διατριβή του έχει τον τίτλο «Η Συμβολή της Φυσικής στην Εξέλιξη της Ιατρικής Επιστήμης – Βιοϊατρική Τεχνολογία» και εκδόθηκε σε βιβλίο, σε Αθήνα και Ιωάννινα, το 1984. Έχει, επίσης, συγγράψει τα βιβλία Ασκήσεις Φυσικής, 2 τόμοι, Αθήνα 1970, Γενική Φυσική, 3 τόμοι, Αθήνα 1977, Φυσική (Μηχανική – Θερμότητα – Ακουστική), Αθήνα 1981, τα οποία διδάσκονται στα ΤΕΙ. Δραστηριοποιήθηκε ενεργά στις γραμμές της φιλελεύθερης παράταξης από τα φοιτητικά του χρόνια και προδικτατορικά διατέλεσε επικεφαλής της νεολαίας της ΕΡΕ (ΕΡΕΝ). Ανέπτυξε συνδικαλιστική δράση στο χώρο της εκπαίδευσης, ως πρόεδρος των καθηγητών των ΤΕΙ και αιρετός σύμβουλος επί σειρά ετών στο Υπουργείο Εθνικής Παιδείας και Θρησκευμάτων. Το 1984-1985 ήταν υπεύθυνος κινητοποιήσεων της ΝΔ. Από τον Ιούνιο του 1985 ως τον Ιούνιο του 1989 διατέλεσε γενικός διευθυντής της Νέας Δημοκρατίας και συνέβαλε στην οργανωτική ανασυγκρότηση του κόμματος. Τον Ιούνιο του 1989 εκλέχτηκε βουλευτής επικρατείας της ΝΔ, ενώ τον Απρίλιο του 1990 εκλέχτηκε βουλευτής της Β’ Αθηνών. Από το Δεκέμβριο του 1992 ως το Σεπτέμβριο του 1993 διατέλεσε υφυπουργός Εσωτερικών στην κυβέρνηση της ΝΔ. Στις εκλογές του Σεπτεμβρίου 1993 επανεκλέχτηκε βουλευτής της Β’ Αθηνών και τον Οκτώβριο του ίδιου έτους ενέλαβε γραμματέας οργανωτικού του κόμματος. Στις εκλογές του 1996 εκλέχτηκε και πάλι βουλευτής της ΝΔ στη Β’ Αθηνών. Τον Ιούλιο του 1998 τοποθετήθηκε πρόεδρος της Κεντρικής Επιτροπής Εκλογικού Αγώνα της ΝΔ για τις νομαρχιακές και δημοτικές εκλογές. Το Φεβρουάριο του 1999 ορίστηκε και πάλι πρόεδρος της Κεντρικής Επιτροπής Εκλογικού Αγώνα της ΝΔ για τις ευρωεκλογές. Διατέλεσε επανειλημμένα εκλεγμένο μέλος της Κεντρικής Επιτροπής και της Εκτελεστικής Επιτροπής της ΝΔ, ενώ συμμετείχε και στο Πολιτικό Γραφείο του κόμματος. Έχει συγγράψει, επίσης, το βιβλίο Από το Βήμα του Βουλευτή, που κυκλοφόρησε από τις εκδόσεις Περιοδικός Τύπος ΑΕ, το Μάρτιο του 1999.

Συγγραφέας : Μπρατάκος Άγγελος
Εκδότης : Εκδοτικός Οίκος Α. Α. Λιβάνη
Έτος έκδοσης : 2002
ISBN : 960-14-0553-4
Σελίδες : 984
Σχήμα : 25χ18
Κατηγορίες : Πολιτικά κόμματα – Ιστορία, Πολιτικά κόμματα – Ελλάς
Σειρές : Πολιτική

Τιμή σε ιστοσελίδες: 30.39 €

Όλες οι πληροφορίες σε αυτή τη σελίδα προέρχονται από το χώρο αποκλειστικά για πληροφορίες www.public.gr και dioptra.gr ιστοσελίδα μας με αυτό το βιβλίο.