Η ιστορία και ο θρύλος του Shao Lin Gong Fu


Περιγραφή

«Παρόλο που ο στόχος του Βουδισμού είναι η σωτηρία της ψυχής, το σώμα και η ψυχή δεν μπορούν να διαχωριστούν. Σε ασθενή φυσική κατάσταση κανένας δεν θα μπορέσει ποτέ, να εκτελέσει την αυστηρή κατάρτιση, η οποία είναι απαραίτητη ώστε να αποκτηθεί η πραγματική φώτιση.» Damo …το παρόν σύγγραμμα προέκυψε περισσότερο ως ανάγκη και χρέος απέναντι στον πρώτο μου δάσκαλο και πατέρα Λίανγκ Τσε (Liang Che). Δεν πρόκειται για μια απλή συλλογή πληροφοριών. Είχα την τιμή να πάρω χέρι με χέρι χειρόγραφα που η ιστορία τους χάνεται βαθιά μέσα στον χρόνο καθώς και αυτά τα ίδια περιγράφουν μια ιστορία αιώνων, την ιστορία του ναού Σαολίν… Μεγαλώνοντας με αυτά τα χειρόγραφα, ταυτόχρονα μεγάλωνε και το βάρος της ευθύνης μου απέναντι τους. Το αποτέλεσμα ήταν να αφιερωθώ στο ναό Σαολίν και σε αυτό που αντιπροσωπεύει, με όλες μου τις δυνάμεις και όλη μου την καρδιά. Ελπίζω η γνώση αυτού του βιβλίου να αποτελέσει πηγή έμπνευσης και να φωτίσει λίγο περισσότερο τον δρόμο του ασκούμενου στις πολεμικές τέχνες. Shi Miao Dian

Ο δάσκαλος Μιάο Ντιέν άρχισε στην ηλικία των 8 ετών να διδάσκεται Σαολίν Γου Κουνγκ (Πολεμικό Κουνγκ Φου) υπό την αυστηρή επίβλεψη του δασκάλου Λίανγκ Τσε (Liang Che). Η αγάπη του για τις πολεμικές τέχνες τον οδηγούν τρεις φορές στις πύλες του ναού Σαολίν. Δύο φορές με τον δάσκαλό του και μία μετά το θάνατό του δασκάλου εκ την οποία αποδείχτηκε και η πιο σημαντική. Εκεί γίνεται μαθητής του ιερέα Σι Χανγκ Τζουίν, 35ης γενεάς μάχιμων δασκάλων του ναού, ένας από τους 18 αρχιερείς Σαολίν. Με την καθοδήγηση και τις διδαχές του ιερέα έρχεται μπροστά στον πατριάρχη του ναού Φα Ουάνγκ (Fa Wang), Σι Γιάν Φο (Shi Yang Fo), 34η γενεάς ανώτατων δασκάλων του ναού. Εκεί εκτός τις πολεμικές τέχνες και το βουδισμό Τσαν, σπουδάζει την ιστορία του ναού. Μετά από εξετάσεις παίρνει ευλογίες και υπογραφές για το βιβλίο του που αναφέρεται σε ένα μεγάλο και αληθινό μέρος της ιστορίας των Σαολίν.
Στις 25-8-2005 ο δάσκαλος Σι Χανγκ Τζουίν, του παραδίνει μαζί με τις ευχές του και δύο αξιώματα του ναού. Το αξίωμα του αποστόλου Σαολίν μαζί με το όνομα Σι Μιάο Ντιέν (Shi Miao Dian) της 36ης γενεάς μάχιμων Σαολίν και το δίπλωμα του δασκάλου για το Σαολίν Γου Κουνγκ μαζί με την άδεια λειτουργίας σχολής Σαολίν για οποιοδήποτε μέρος του κόσμου. Σήμερα επιτελεί ένα έργο καθήκοντος της διάδοσης του πνεύματος του Σαολίν Γου Κουνγκ στην Ελλάδα με την πλήρη υποστήριξη του ναού Σαολίν.

Συγγραφέας : Dian Shi Miao
Εκδότης : Μπατσιούλας Ν. & Σ.
Έτος έκδοσης : 2008
ISBN : 960-6813-02-9
Σελίδες : 152
Σχήμα : 21χ21
Κατηγορίες : Πολεμικές τέχνες

Τιμή σε ιστοσελίδες: 1.60 €

Όλες οι πληροφορίες σε αυτή τη σελίδα προέρχονται από το χώρο αποκλειστικά για πληροφορίες www.public.gr και dioptra.gr ιστοσελίδα μας με αυτό το βιβλίο.