Κατεβάσετε-βιβλίο.com

Η Ισπανική εποποιΐα 1936-1939

Περιγραφή
Η ιστορία του Ισπανικού Εμφυλίου πολέμου θα έπρεπε κανονικά να αρχίζει από το 1939, όταν αναδείχθηκε νικητής στον ένοπλο τριετή αγώνα ο στρατάρχης Φράνκο και ηττήθηκε η Αριστερά.
Όσα προηγήθηκαν θα έπρεπε να αναφέρονται ως “πρελούδιο του πολέμου”, αφού ο πραγματικός πόλεμος ήταν ο ιδεολογικός, “ο πόλεμος του μελανιού”, που εξαπολύθηκε εναντίον των νικητών.
Έντεχνα και μεθοδικά, κάθε αλήθεια του χθες κατέστη ένα ψέμα της σήμερον.
Η λήθη κάλυψε τόσο πολύ την αλήθεια γύρω από όλα αυτά τα γεγονότα ώστε ενώ όλοι γνωρίζουν τον βομβαρδισμό της Γκουέρνικα κανείς δεν θυμάται πια, ότι μέσα σε ένα δειλινό σφαγιάσθηκαν οκτώ χιλιάδες αιχμάλωτοι Εθνικιστές στο Παρακουέλλος δε Χαράμα.
Αυτό το βαρύ πέπλο της λήθης έρχεται να ανασύρει το ανά χείρας βιβλίο και να αναδείξει την “altera pars” των γεγονότων.
Όλοι σήμερα γνωρίζουμε το περίφημο “no pasaran” της Πασιονάρια. Καιρός είναι λοιπόν να μάθουν ότι την ημέρα της εισόδου του στρατάρχη Φράνκο στη Μαδρίτη, τα πλήθη των κατοίκων της πόλεως ξεχύθηκαν στους δρόμους πανηγυρίζοντας την είσοδο των Εθνικιστών και φωνάζοντας “Han pasado!” δηλαδή “Πέρασαν!”…Ο Κωνσταντίνος Τσοπάνης γεννήθηκε στην Αθήνα (Εξάρχεια) τον Ιούνιο του 1969. Τελείωσε το εκκλησιαστικό λύκειο Αθηνών, και μετά από εισαγωγικές εξετάσεις φοίτησε στην Ανωτέρα Εκκλησιαστική Σχολή Αθηνών, της οποίας κατέστη πτυχιούχος, μετά από τριετή κύκλο σπουδών. Κατόπιν φοίτησε στη Θεολογική Σχολή του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης, από όπου πήρε και το πτυχίο της Θεολογίας. Στη συνέχεια εκπόνησε, παρουσίασε και υποστήριξε με επιτυχία διδακτορική διατριβή με θέμα: “Ορφισμός και χριστιανισμός, οι μεταξύ τους συγκλίσεις”, στη θεολογική σχολή του πανεπιστημίου του Βουκουρεστίου, όπου και του απενεμήθη ο τίτλος του διδάκτορα στον τομέα της Ιστορίας και Φιλοσοφίας των Θρησκευμάτων.
Παράλληλα έχει ασχοληθεί με τη μετάφραση βιβλίων στα ελληνικά, καθώς και με τη συγγραφή και δημοσίευση επιστημονικών άρθρων θρησκειολογικού και ιστορικού περιεχομένου.

Συγγραφέας: Τσοπάνης Κωνσταντίνος
Εκδότης: Patria
Έτος έκδοσης: 2009
ISBN:
Σελίδες: 496
Σχήμα: 24χ17
Κατηγορίες: Επαναστάσεις, Ισπανία – Ιστορία

Τιμή σε ιστοσελίδες: 22.57 €

Exit mobile version