Η Ιζαντόρα Ντάνκαν και οι καλλιτέχνες

Περιγραφή
Κάνοντας κανείς μια έρευνα στα βιβλιοπωλεία και στις βιβλιοθήκες μερικών χωρών διαπιστώνει δύο πράγματα σχετικά με τη Ντάνκαν:
α) Ότι τα βιβλία που της είναι αφιερωμένα σε όλες τις γλώσσες είναι πολύ περισσότερα από οποιαδήποτε άλλη προσωπικότητα του χορού.
β) Ότι αυτά (μαζί με τα αμέτρητα άρθρα, καθώς και τις σελίδες γενικών βιβλίων που πραγματεύονται τη συμβολή της στην ιστορική εξέλιξη του χορού) είναι απλώς βιογραφικά ή περιγραφικά.
Θέλησα να παρουσιάσω κάτι διαφορετικό, ανιχνεύοντας την επίδρασή της πάνω στους καλλιτέχνες της εποχής. Η μαγευτική της προσωπικότητα και ο επαναναστατικός χορός της – θεμέλιο του μοντέρνου χορού – δεν συγκλόνισαν μόνο το ευρύ κοινό. Γοήτευσαν τους καλλιτέχνες που σαν πιο ευαίσθητοι δέκτες αισθάνθηκαν αμέσως τη δύναμη της τέχνης της και το εύρος του δρόμου που άνοιγε. […]
Ενα άλμπουμ με σπάνιες φωτογραφίες της γνωστής καλλιτέχνιδας και κείμενα που θα σας εντυπωσιάσουν. Θα έχετε μια πλήρη εικόνα της χορεύτριας που θεμελίωσε το σύγχρονο χορό μέσα από τα έργα, τα κείμενα και τα ποιήματα διάσημων καλλιτεχνών.

Συγγραφέας: Ράφτης Άλκης
Επιμελητής: Αναστασοπούλου Αναστασία
Εκδότης: Θέατρο Ελληνικών Χορών “Δόρα Στράτου”
Έτος έκδοσης: 2004
ISBN: 960-7118-90-1
Σελίδες: 222
Σχήμα: 30χ23
Κατηγορίες: Βιογραφίες, Χορευτές
Σειρές: Χορευτική Βιβλιοθήκη

Τιμή σε ιστοσελίδες: 31.37 €