Η ιερά επιστασία του Αγίου Όρους Άθω

Περιγραφή
Είναι κοινή συνείδηση τόσο στον Ορθόδοξο χώρο όσο και στον Χριστιανικό κόσμο γενικότερα ότι το Άγιον Όρος, ο “κλήρος της Θεοτόκου”, αντιμετώπισε στην μακραίωνη ιστορική του πορεία πληθώρα εσωτερικών τριβών και εξωτερικών προκλήσεων, αλλά παρέμεινε πάντοτε πιστό στους θεμελιώδεις κανόνες του μοναχικού βίου. Οι οργανωτικές δομές και ο αυστηρός σεβασμός των αγιορείτικων καθεστώτων κατέλυαν τις οποιεσδήποτε περιστασιακές εκτροπές στους κανόνες του ασκητικού βίου και ενίσχυσαν πάντοτε την δύναμη της αγιορείτικης παραδόσεως μέσα από τις ασθενείς δυνάμεις των ασκουμένων.
Υπό το πρίσμα αυτό εκπονήθηκε η ανά χείρας εργασία και αφορά στην Επιστασία, στο εκτελεστικό δηλαδή και διαχειριστικό όργανο της Ιεράς Κοινότητος του Αγίου Όρους Άθω. Η μελέτη αυτή έρχεται να καλύψει το μεγάλο χρονικό κενό στους περί Πρωτεπιστατών και Επιστατών Καταλόγους (1963-2012 και 1929-2012 αντίστοιχα). […]
(από τον πρόλογο του συγγραφέα)Ο π. Ευδόκιμος Καρακουλάκης είναι Ιεροκήρυκας της Μητρόπολης Νέας Ιωνίας και Φιλαδελφείας και επίτιμος συνεργάτης της Θεολογικής Σχολής του Πανεπιστημίου Αθηνών.

Συγγραφέας: Ευδόκιμος Καρακουλάκης Αρχιμανδρίτης
Εκδότης: Καρακουλάκης Ευδόκιμος Αρχιμανδρίτης
Έτος έκδοσης: 2011
ISBN: 960-93-3360-5
Σελίδες: 185
Σχήμα: 21χ13

Τιμή σε ιστοσελίδες: 13.35 €