Η ιδανική ηλικία

Περιγραφή
Ένας νεαρός καθηγητής του λυκείου δημοσιεύει στις μικρές αγγελίες της εφημερίδας κάποιας κωμόπολης της Σικελίας δύο στίχους απ’ το «Ασμα Ασμάτων». Πρόκειται για το βιβλίο εκείνο της Βίβλου που εδώ και αιώνες εξάπτει με τις ερωτικές εικόνες τη φαντασία του αναγνώστη του. Είναι ένα μήνυμα που απευθύνεται στη Φραντσέσκα, τη γυναίκα που σ’ εποχές αλλοτινές και σ’ άλλους τόπους είχε βασανίσει το μυαλό του. Όλα οδηγούν στη σκέψη πως μια ιστορία ερωτικού πάθους είναι έτοιμη να ανθίσει. Μια ιστορία που θα ξετυλιχτεί μέσα σ’ ένα παλιό οικογενειακό μέγαρο και ένα μυστηριώδη και συμβολικό κήπο, με φόντο τις φήμες, τα κουτσομπολιά, τις ζήλιες, τα απωθημένα, τις προκαταλήψεις μιας επαρχιώτικης κοινωνίας που παρακολουθεί ασάλευτη τις συγκλονιστικές αλλαγές της δεκαετίας του ’60 να πλησιάζουν στο κατώφλι της.
Όμως, μαζί με τη Φραντσέσκα, ο νεαρός καθηγητής θα συναντήσει τη μικρότερη αδερφή της, τη Νούντσια: «μια έκπληξη που η μοίρα μου είχε ετοιμάσει με περισσή φροντίδα».
Η Νούντσια θα ακούσει τον νεαρό καθηγητή να απαγγέλλει μέσα στην τάξη το «Ασμα Ασμάτων», αυτή τη διφορύμενη σαρκική μεταφορά της ένωσης ανάμεσα στην ψυχή και στο Θεό, που γι’ αυτήν μετατρέπεται σε προσευχητάρι, σε σκανδαλώδες εγχειρίδιο για προσωπική χρήση. Ο καθηγητής θ’ αρχίσει να βυθίζεται αργά σε μια δίνη, που τον παρασύρει πέρα απ’ τα επιτρεπτά όρια. Η κοπέλα έχει την «ιδανική ηλικία»…

Συγγραφέας : Cotroneo Roberto
Μεταφραστής : Τριανταφύλλου Βασίλης Γ.
Εκδότης : Τραυλός
Έτος έκδοσης : 2000
ISBN : 960-7990-24-2
Σελίδες : 176
Σχήμα : 21χ14
Κατηγορίες : Ιταλική πεζογραφία – Μυθιστόρημα
Σειρές : Αφροδίτη

Τιμή σε ιστοσελίδες: 9.80 €

Όλες οι πληροφορίες σε αυτή τη σελίδα προέρχονται από το χώρο αποκλειστικά για πληροφορίες www.public.gr και dioptra.gr ιστοσελίδα μας με αυτό το βιβλίο.