Η ιδέα του αναρχισμού από την αρχαιότητα έως σήμερα

Περιγραφή
Στην αρχαία Ελλάδα οι ανατρεπτικές ιδέες βρίσκονταν μέσα στις θεωρίες των φιλοσοφικών σχολών. Στη σημερινή εποχή και μέσα από σκληρές δοκιμασίες που πέρασε η ανθρωπότητα, μεταλλάχθηκαν και προσαρμόσθηκαν ανάλογα με τα νέα δεδομένα.
Όμως ένα παρέμεινε το ίδιο:
Ότι ελευθερία χωρίς ισότητα είναι ανεξαρτησία μόνο για τους ισχυρούς, ενώ ισότητα χωρίς ελευθερία είναι δουλεία για τους ανίσχυρους.
Γι’ αυτό το λόγο δεν μπορεί κάποιος να οικοδομήσει μια καλύτερη κοινωνία, χωρίς να κατανοήσει τα προβλήματα που υπάρχουν στην παρούσα.Ο Γιώργος Κ. Κλήμης γεννήθηκε στην Γερμανία από μετανάστες γονείς και η καταγωγή του είναι από τη νήσο Θάσο. Από μικρός είχε μέσα του τη σπίθα για την μάθηση και την έρευνα του αρχαιοελληνικού πολιτισμού και των προγονικών μας ριζών. Μεγαλώνοντας όμως, αυτή η σπίθα έγινε φλόγα και μέσα από τις ιστορικές έρευνες που πραγματοποιούσε κατά καιρούς, έφτασε στο σημείο να είναι σε θέση να μεταδίδει όσο το δυνατόν καλύτερα στις νεώτερες γενιές την υπέρλαμπρη ιστορία των προγόνων μας. Έχει συμμετάσχει σε δεκάδες διαλέξεις και σεμινάρια, ως ένας από τους κεντρικούς ομιλητές, για την διάδοση της αρχαίας Ελληνικής Γραμματείας και Παιδείας, την ανάλυση του Δημοσίου και Ιδιωτικού βίου των προγόνων μας, της αρχαίας Ελληνικής Φιλοσοφίας, του Αρχαίου Θεάτρου, της Ελληνικής Λογοτεχνίας (αρχαίας και νέας) και τις βασικές αρχές της αρχαιοελληνικής μουσικής και της Λαογραφίας του τόπου καταγωγής του. Πολλές μελέτες, έρευνες, παρουσιάσεις και άρθρα του έχουν καταχωρηθεί κατά καιρούς και συνεχίζουν να δημοσιεύονται αφιλοκερδώς σε εφημερίδες και σε έγκριτα περιοδικά αρχαιολογικού, πολιτισμικού άλλα και ιστορικού περιεχομένου. Στην παρούσα περίοδο είναι μόνιμος αρθρογράφος του μηνιαίου περιοδικού Ελληνική Αγωγή. Επίσης τα τελευταία χρόνια συμμετέχει ως καλεσμένος σε τηλεοπτικές και ραδιοφωνικές εκπομπές στην Ελλάδα αλλά και στο εξωτερικό, με θεματική βάση τον αρχαιοελληνικό πολιτισμό και τη Νεοελληνική Λογοτεχνία. ΄Άλλωστε αυτό που έχει αξία είναι η ποιοτική παραγωγή κάθε ενσυνείδητης ανθρώπινης οντότητας με βάση την πνευματική εξέλιξη και όχι η υλιστική διάσταση που βεβηλώνει τις συνειδήσεις, τα ιδανικά και κάθε τι που έχει σχέση με τις πολιτισμικές, πολιτιστικές και προγονικές μας αξίες, κάνοντάς μας υπάνθρωπους μέσα στην αυτοματοποιημένη και κατευθυνόμενη κοινωνία μας. Είναι πτυχιούχος της Σχολής Ανθρωπιστικών Σπουδών του Ελληνικού Πολιτισμού (Ιστορικός – Πολιτισμολόγος), επίσης είναι Τακτικό Μέλος της Ένωσης Ελλήνων Λογοτεχνών και Μέλος του Πειθαρχικού Συμβουλίου της Ενωσης Ελλήνων Λογοτεχνών.

Συγγραφέας: Κλήμης Γεώργιος Κ.
Επιμελητής: Χαχλά Ανδριάνα
Εκδότης: Γεωργιάδης – Βιβλιοθήκη των Ελλήνων
Έτος έκδοσης: 2007
ISBN: 960-316-421-6
Σελίδες: 191
Σχήμα: 21χ14
Κατηγορίες: Αναρχισμός και αναρχικοί – Ιστορία

Τιμή σε ιστοσελίδες: 7.54 €