Η θυσία

Περιγραφή

Διπλές αναγνώσεις, οπτικοποίηση, απουσία σημείων στίξης, φαινομενικά αυθαίρετη χρήση κεφαλαίων και μικρών γραμμάτων, ανίχνευση του στοιχείου του ρυθμού, παιχνίδισμα θεατρικότητας μέσω σωματικότητας και άλλες εμμονές, άλλοι ακόμη άξονες, που μπορούν να καταδειχθούν στην γλώσσα της «Θυσίας», γλώσσα που προέκυψε μέσα από ένα ταξίδι σε λέξεις και σύμβολα, για να προταθεί ένα πέρασμα από την τεχνική στην τέχνη, από την κατασκευή στην ζωή.

Η Στέλλα Μαρή είναι ηθοποιός (Μέλος του Διεθνούς Ινστιτούτου Θεάτρου- Ι.Τ.Ι) και σκηνοθέτης (Μέλος της Εταιρείας Ελλήνων Σκηνοθετών- Ε.Ε.Σ). Eίναι υπεύθυνη της Minus [two], Αστική Μη Κερδοσκοπική Εταιρεία Θεάτρου, την οποία ίδρυσε μαζί με τον αρχιτέκτονα Γιώργο Σταματάκη. Είναι , επισης, ιδρύτρια και υπεύθυνη του Θεατρικού Εργαστηρίου PocketFlat (PocketFlatTheatreLab), όπου και διδάσκει Υποκριτική. Πριν σπουδάσει θέατρο με τον Άκη Δαβή, τους συνεργάτες του και άλλους ανθρώπους του θεάτρου σε Ελλάδα και εξωτερικό, σπούδασε Νομικά στην Αθήνα (Εθνικό Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο) και Ναυτικο Δίκαιο στο Southampton University (LLM-μεταπτυχιακος τιτλος σπουδών), ενώ είναι Μέλος του Δικηγορικού Συλλόγου Αθηνών και του αντιστοιχου στο Λονδίνο («solicitor of England and Wales»). Αισθάνθηκε συντομα, ότ η σχέση της με τη γραφή είναι αυτή που την οδήγησε στο Θέατρο, όπου, καθώς έχει δηλώσει, «το θέατρο είναι ο χώρος, όπου ο λόγος γίνεται ζωή. Έχει εντάξει κείμενά της σε διάφορες δουλειές της, ενώ έχει γράψει το έργο «Forever Yours ή π στο τετράγωνο», το οποίο ανέβηκε σε σκηνοθεσία της στο θέατρο Ράγες και Studio Κυψελης. Η «Θυσία» αποτελεί την πρώτη της ποιητική συλλογή.

Συγγραφέας : Μαρή Στέλλα
Εκδότης : Κουίντα
Έτος έκδοσης : 2015
ISBN : 618-80515-8-4
Σελίδες : 50
Σχήμα : 21×14
Κατηγορίες : Νεοελληνική ποίηση

Τιμή σε ιστοσελίδες: 10.80 €

Όλες οι πληροφορίες σε αυτή τη σελίδα προέρχονται από το χώρο αποκλειστικά για πληροφορίες www.public.gr και dioptra.gr ιστοσελίδα μας με αυτό το βιβλίο.