Η Θοός ηδονή και η νοημοσύνη της ψυχής

Περιγραφή
Το φαινόμενο της ηδονής μέχρι και σήμερα είναι ανεξιχνίαστο. Παρόλα ταύτα, η μοντέρνα επιστήμη, οι σύγχρονοι ενδοκρινολόγοι, λέγουν, ότι ο άνθρωπος «ζει για την ηδονή».
Η ανθρώπινη ύπαρξη, ενδόμυχα αποζητά και αναζητεί την ηδονή. Είναι σαν την σοκολάτα;! Σε ποιόν δε αρέσει η σοκολάτα;! Η ηδονή είναι, ένα ενδοκρινολογικό απλά σύμπτωμα, μια ενορχήστρωση φυσιολογίας, ή ένα ενεργειακό μυστήριο, μια γενεσιουργός δημιουργία;!
Σαν μια ηλιαχτίδα, από το πουθενά, εμφανίζεται και αναστατώνει την ζωή μας.
Σωματική, Αισθητική, Συναισθηματική, Νοητική, Πνευματική, Αντιληπτική, Ερωτική, πόσες μορφές τις υπάρχουν, και πόσες ακόμα δεν έχουμε ανακαλύψει;! Ο Αριστοτέλης, θεωρούσε ότι η αξία της ηδονής εξαρτάται από την αξία της ενέργειας που την προκαλεί. Η ηδονή συμπληρώνει με φυσικό τρόπο κάθε ενέργεια. Υπάρχουν σήμερα άνθρωποι που δεν έζησαν την ηδονή, Σήμερα άνθρωποι ακόμα την ψάχνουν, Εκείνοι που την ένοιωσαν, εκείνοι που φοβήθηκαν, την ενοχοποίησαν και αυτοί που νόμιζαν ότι την απαρνήθηκαν;! Τέλος αυτοί που την έζησαν στο υπέρτερο βαθμό, αλλά ήθελαν περισσότερο, σαν το μέλι. Ρωτήστε τους να σας την εξηγήσουν, ρωτήστε τους να την θυμηθούν;!
Μπορούν να σας τη περιγράψουν;! Μάλλον δύσκολα;!
Σε αυτό το βιβλίο, η ηδονή περιγράφεται!Ο Ανδρέας Σ. Μεσημέρης (Swami Shantiratna Saraswati), θεωρείται, ως σύγχρονη «Αυθεντία» της Γιόγκα και της Επιστήμης του Νου.
Εκείνος λέει απλά, πως είναι ένας «εργάτης της γνώσης».

Συγγραφέας : Μεσημέρης Ανδρέας Σ.
Εκδότης : Universal People
Έτος έκδοσης : 2008
ISBN : 960-87050-6-1
Σελίδες : 275
Σχήμα : 21χ14
Κατηγορίες : Διαλογισμός

Τιμή σε ιστοσελίδες: 18.15 €

Όλες οι πληροφορίες σε αυτή τη σελίδα προέρχονται από το χώρο αποκλειστικά για πληροφορίες www.public.gr και dioptra.gr ιστοσελίδα μας με αυτό το βιβλίο.