Η θεωρία του κόσμου

Περιγραφή
Πως δημιουργήθηκε το Σύμπαν; Υπάρχει κάποια θεμελιώδης συνθήκη του Σύμπαντος; Τι είναι η ύλη και η ενέργεια; Τι είναι ο χώρος και ο χρόνος; Τι σχέση έχουν το παρελθόν και το μέλλον; Ποια είναι η δομή της ύλης; Τι είναι οι δυνάμεις; Πώς δημιουργήθηκαν τα άστρα και τα άλλα ουράνια σώματα; Πώς γεννήθηκε η ζωή στη Γη; Πώς διαμορφώθηκε η ατμόσφαιρα και το βιολογικό περιβάλλον; Πώς έγινε η εξέλιξη των ειδών; Πώς έγινε η διαμόρφωση των φύλων; Πώς διαφοροποιήθηκαν οι άνθρωποι φυλετικά; Πώς αναπτύχθηκε η νόηση και η επικοινωνία στον άνθρωπο; Πώς διαμορφώθηκε η ανθρώπινη ψυχολογία; Τι σχέση έχει ο άνθρωπος με την τεχνολογία; Πώς αναπτύχθηκε η τέχνη και ο πολιτισμός; Πώς επηρεάζει τον άνθρωπο η σύγχρονη εποχή τηε ηλεκτρονικής και της επικοινωνίας;
Σε αυτά τα ερωτήματα επιχειρεί να απαντήσει η Θεωρία του Κοσμου.Ο Γιάννης Οικονομίδης γεννήθηκε στην Αθήνα το 1962. Είναι δικηγόρος, πτυχιούχος της Νομικής Σχολής του Δημοκρίτειου Πανεπιστήμιου Θράκης. Ανάμεσα στα θεωρητικά ενδιαφέροντά του είναι η φιλοσοφία και η επιστήμη.
Το 2005 άρχισε να συντάσσει ένα δοκίμιο υπό τον τίτλο «Η Σημασία του Σημαντικού». Αυτό το δοκίμιο στηρίχθηκε στη θεώρηση ότι η έννοια και η σημασία των πραγμάτων έχει σχέση με το αποτέλεσμά τους. Από το 2007 «Η Σημασία του Σημαντικού» άρχισε να επεκτείνεται έως ότου διαμορφώθηκε στη «Θεωρία του Κόσμου».
«Η θεωρία του Κόσμου» είναι μια απλή και κατανοητή ιστορία της εξέλιξης αλλά και μια φιλοσοφική / επιστημονική πραγματεία η οποία ασχολείται με τη φύση του Κόσμου και τη σχέση του ανθρώπου με αυτόν.

Συγγραφέας: Οικονομίδης Ιωάννης Α.
Εκδότης: Ιδιωτική Έκδοση
Έτος έκδοσης: 2010
ISBN: 960-93-2416-9
Σελίδες: 541
Σχήμα: 22χ16
Κατηγορίες: Επιστήμη – Ιστορία, Επιστήμη – Φιλοσοφία και θεωρία

Τιμή σε ιστοσελίδες: 22.25 €