Η θεωρία της επιλογής στην πράξη

Περιγραφή
Η καινοτομία του Γουίλιαμ Γκλάσσερ (και της Κάρλεν Γκλάσσερ), βασίζεται στην ανακάλυψή του, ότι οι ενέργειές μας και η συμπεριφορά μας είναι αποτέλεσμα των επιλογών μας.
Ιδιαίτερα για τη διαταραγμένη συμπεριφορά πιστεύει ότι την επιλέγουμε γιατί δεν αντέχουμε τον πόνο που μας προξενεί η σχέση που έχουμε (με το σύντροφό μας, τους γονείς μας, κ.λπ.), αλλά και τον πόνο από την έλλειψη σχέσης.
Η θεραπευτική του μέθοδος συνίσταται στην προσπάθεια να κατανοήσει ο θεραπευόμενος ότι ο ίδιος επέλεξε (όχι συνειδητά) αυτή την “ασθένεια” -άρα ο ίδιος μπορεί και ν’ αλλάξει αυτή την επιλογή με μια άλλη, και να οδηγηθεί στην έξοδοο της αυτοθεραπείας του.
Αυτήν ακριβώς τη διαδικασία παρακολουθούμε -σαν θεατές ενός θεατρικού έργου- στις “13 Ιστορίες Άμεσης Θεραπείας” (Reality Therapy in Action) που το έγραψε το 2000 (ελληνική έκδοση 2002).
Στο παρόν βιβλίο ο συγγραφέας βάζει σε αντιπαράθεση τη Γλώσσα της Επιλογής (που προάγει την ισότιμη επικοινωνία), με την Γλώσσα του Εξωτερικού Ελέγχου (που επιφέρει την απώλεια της επικοινωνίας), με σκοπό να καταδείξει πόσο διαμετρικά αντίθετες μεταξύ τους είναι αυτές οι δύο γλώσσες -αλλά και να μας προσφέρει ένα εργαλείο εκμάθησης της “Γλώσσας της Επιλογής” στην πράξη.Ο Γουίλιαμ Γκλάσερ είναι ψυχίατρος διεθνούς φήμης, καινοτόμος στην ψυχοθεραπεία και ιδρυτής της μεθόδου της Reality Therapy.

Συγγραφέας: Glasser William, Glasser Carleen
Μεταφραστής: Τουζλούκωφ Τατιάνα
Επιμελητής: Γραμμένου Αντιγόνη
Εκδότης: Θυμάρι
Έτος έκδοσης: 2003
ISBN: 960-349-080-6
Σελίδες: 123
Σχήμα: 21χ14
Κατηγορίες: Διαπροσωπικές σχέσεις, Ψυχολογία, Ατομική
Σειρές: Αυτογνωσία – Αυτοβελτίωση, Ατομική Ψυχολογία

Τιμή σε ιστοσελίδες: 7.55 €