Η θεία Έλλη

Περιγραφή
H Έλλη, μετά τη μικρασιατική καταστροφή, παρέμεινε στο Μπουρνόβα μαζί με την οικογένειά της, λόγω του γαλλικού διαβατηρίου του καθολικού πατέρα της. «Εγώ είμαι Σμυρνιά», απαντούσε επίμονα μέχρι τα βαθιά της γεράματα, κάθε φορά που τη ρωτούσαν αν ένιωθε περισσότερο Ελληνίδα ή Τουρκάλα.
Ο φανατισμός είναι σκοτάδι…
Η τυχαία συνάντηση και γνωριμία, του δημάρχου με τη θεία Έλλη, θα αποτελέσει το συνδετικό κρίκο ανάμεσα σε μια ελληνική οικογένεια από τη Σμύρνη και μια τουρκική οικογένεια από τη Μυτιλήνη, για να κλείσει ολοστρόγγυλος ο κύκλος … του μίσους και της καταστροφής και… να διαλυθεί …το σκοτάδι!Ο Παύλος Βογιατζής, με καταγωγή από τη Μικρά Ασία, γεννήθηκε και μεγάλωσε στη Μυτιλήνη. Διετέλεσε Δήμαρχος Γέρας και Νομάρχης Λέσβου για δύο τετραετίες. Το 2005, ο Οικουμενικός Πατριάρχης Βαρθολομαίος τον τίμησε με το οφίκιο του Άρχοντος Πρωτέκδικου του Οικουμενικού Πατριαρχείου.

Συγγραφέας : Βογιατζής Παύλος, Κομνηνού Δέσποινα
Εκδότης : Αλκυών
Έτος έκδοσης : 2011
ISBN : 960-7661-76-1
Σελίδες : 296
Σχήμα : 20χ14
Κατηγορίες : Νεοελληνική πεζογραφία – Αφήγημα

Τιμή σε ιστοσελίδες: 13.80 €

Όλες οι πληροφορίες σε αυτή τη σελίδα προέρχονται από το χώρο αποκλειστικά για πληροφορίες www.public.gr και dioptra.gr ιστοσελίδα μας με αυτό το βιβλίο.