Η εφημερίδα Πάφος της Κύπρου

Περιγραφή
Η έκδοση έφτασε κάπως αργοπορημένα, αφού η συντάκτρια του έργου, η Μάγδα Μ. Κιτρομηλίδη, δεν πρόφτασε να το δει στην τυπωμένη του μορφή. Μας δίνει, ωστόσο, ένα ωραίο παράδειγμα, ένα θετικό πρότυπο, αν αναλογιστούμε την χαλκέντερη σεβάσμια της φιλολόγου ερευνήτριας να εργάζεται με πάθος στη βιβλιοθήκη για να ολοκληρώσει μία εργασία διττά πρόσφορη: στην ιστορία του κυπριακού Τύπου και στην ιστορία του τόπου.
Πέρα, όμως, από την απόλυτα χρηστική του όψη το Ευρετήριο αποτελεί και ένα ελκυστικό, ας το πούμε συνοπτικό αλλά πολυεπίπεδο, ανάγνωσμα. Αν και δύσκολα θα μπορούσε να αποδώσει κανείς αυτή τη θετική ιδιότητα σε μια «στεγνή» ευρετηρίαση, διατρέχοντας τις σελίδες του τόμου ο αναγνώστης παρακολουθεί μέσα από τις ενδεικτικές αναφορές, τις περιλήψεις και συχνά τα αυτούσια παραθέματα από τις τακτικές στήλες, τις πολιτικές και διπλωματικές εξελίξεις – με ειδικές ανταποκρίσεις με τα ελλαδικά θέματα, τις εθνικές επιδιώξεις και τους κοινωνικούς αγώνες του κυπριακού λαού, την πνευματική ζωή, την καθημερινότητα με τα μικροεπεισόδια, την κοινωνική ζωή, τις προσπάθειες εκσυγχρονισμού σε τεχνικά και άλλα θέματα, τέλος τα ποικίλα ενδιαφέροντα των Κυπρίων αναγνωστών για ενημέρωση στο παγκόσμιο επίπεδο. Ιδιαίτερη προσφορά της Μάγδας Κιτρομηλίδη μπορεί να θεωρηθούν τα δευκρινιστικά της σχόλια και οι υποσημειώσεις προς υποβοήθηση του αναγνώστη.
(Από τον πρόλογο του βιβλίου)

Συγγραφέας : Κιτρομηλίδου Μάγδα Μ.
Εκδότης : Εθνικό Ίδρυμα Ερευνών (Ε.Ι.Ε.). Ινστιτούτο Νεοελληνικών Ερευνών
Έτος έκδοσης : 2005
ISBN : 960-7916-42-5
Σελίδες : 530
Σχήμα : 24χ17
Κατηγορίες : Εφημερίδες, Κύπρος – Ιστορία
Σειρές : Αυτοτελή Δημοσιεύματα. Βιβλιοθήκη Εγκυκλοπαίδειας Ελληνικού τύπου – 1

Τιμή σε ιστοσελίδες: 26.40 €

Όλες οι πληροφορίες σε αυτή τη σελίδα προέρχονται από το χώρο αποκλειστικά για πληροφορίες www.public.gr και dioptra.gr ιστοσελίδα μας με αυτό το βιβλίο.