Η εφημερίδα Ήλιος του Παναγιώτη Σούτσου 1833

Περιγραφή
Το πρόγραμμα αποδελτίωσης εφημερίδων της «Εταιρείας Μελέτης Νέου Ελληνισμού» απέβλεψε σε δύο κυρίως στόχους: να συμβάλει στη δημιουργία έργων υποδομής για τη μελέτη της νεοελληνικής κοινωνίας· να αποτελέσει πεδίο συλλογικής εργασίας για νέους που μόλις άρχιζαν τη μαθητεία τους στην ιστορική επιστήμη. Η επιλογή των εφημερίδων προήλθε από την πεποίθηση ότι αποτελούν ουσιαστική πηγή, η οποία μάλιστα έχει χρησιμοποιηθεί συστηματικά. Η λίγο-πολύ κανονικότητα στην έκδοσή τους συσσωρεύει άφθονο και ποικίλο υλικό. Εδώ, τις περισσότερες φορές, δεν κυριαρχεί το ξεχωριστό και το ασυνήθιστο, αλλά το συνηθισμένο και το επαναλαμβανόμενο. Γίνονται, έτσι, δυνατές ορισμένες σταθμίσεις που ανιχνεύουν μέσους όρους και φαινόμενα ή συμπεριφορές μεγαλύτερης διάρκειας.
Η αποδελτίωση άρχισε από εφημερίδες που κυκλοφόρησαν στα χρόνια της Αντιβασιλείας (1833-1835), στην αφετηρία δηλαδή του ελληνικού κράτους. […] (από τον πρόλογο του βιβλίου)

Συγγραφέας : Φουρναράκη Ελένη
Εκδότης : Εταιρεία Μελέτης Νέου Ελληνισμού – Μνήμων
Έτος έκδοσης : 1986
ISBN :
Σελίδες : 101
Σχήμα : 24χ17
Κατηγορίες : Εφημερίδες – Ελλάς
Σειρές : Παράρτημα του Περιοδικού Μνήμων

Τιμή σε ιστοσελίδες: 4.53 €

Όλες οι πληροφορίες σε αυτή τη σελίδα προέρχονται από το χώρο αποκλειστικά για πληροφορίες www.public.gr και dioptra.gr ιστοσελίδα μας με αυτό το βιβλίο.