Η Ευρώπη μετά τη Ρώμη

Περιγραφή
Τα 500 χρόνια που ακολουθούν την πτώση της Ρωμαϊκής Αυτοκρατορίας εξακολουθούν να αντιμετωπίζονται ευρέως ως οι «Σκοτεινοί Χρόνοι» της Ευρώπης, μια εποχή όπου κυριαρχούν βάρβαροι εισβολείς, προλήψεις και ο αγώνας για επιβίωση. Η Julia Smith καταρρίπτει αυτή την άποψη αποκαλύπτοντας ότι, αντίθετα, πρόκειται για μια περίοδο μεγάλης ενεργητικότητας και πολιτισμικής ποικιλομορφίας. Η συγγραφέας μας παρουσιάζει άνδρες και γυναίκες από όλα τα κοινωνικά επίπεδα, από τους σκλάβους μέχρι τους αυτοκράτορες, και αξιοποιώντας ένα ευρύτατο φάσμα πρωτότυπων πηγών μας επιτρέπει να «συνομιλήσουμε» μαζί τους μέσα από τη δική τους γλώσσα.
Το βιβλίο «H Ευρώπη μετά τη Ρώμη» συνιστά μια συνολική αποτίμηση του πρώιμου Μεσαίωνα ως μίας δυναμικής και καθοριστικής περιόδου της Ευρωπαϊκής ιστορίας. Αποτυπώνει γλαφυρά την καθημερινή ζωή και εργασία, την κοινωνία, τη θρησκεία και την κουλτούρα της εποχής. Διαφωτίζει τους ρόλους και τις σχέσεις ανδρών και γυναικών, αρχόντων και υπηκόων, ιερέων και λαού.Η Julia M. H. Smith ειδικεύεται στις σχέσεις μεταξύ των φύλων, τη θρησκεία και την πολιτική στην πρώιμη μεσαιωνική Ευρώπη.
Κατέχει την έδρα Μεσαιωνικών Σπουδών Edwards στο Πανεπιστήμιο της Γλασκόβης, ενώ έχει διδάξει στις ΗΠΑ από το 1986 έως το 1995 και στο Πανεπιστήμιο του Saint Andrews από το 1995 έως το 2005. Είναι μέλος του Royal Historical Society και πρόσφατα έχει λάβει ερευνητικές υποτροφίες από το Netherlands Institute for Advanced Studies και το Shelby Cullom Davis Center στο Πανεπιστήμιο Princeton.

Συγγραφέας : Smith Julia M. H.
Μεταφραστής : Κούτρας Νίκος
Εκδότης : Εκδόσεις του Εικοστού Πρώτου
Έτος έκδοσης : 2008
ISBN : 960-8219-53-1
Σελίδες : 472
Σχήμα : 24χ17
Κατηγορίες : Ευρώπη – Ιστορία
Σειρές : 21ος Παράλληλος

Τιμή σε ιστοσελίδες: 21.40 €

Όλες οι πληροφορίες σε αυτή τη σελίδα προέρχονται από το χώρο αποκλειστικά για πληροφορίες www.public.gr και dioptra.gr ιστοσελίδα μας με αυτό το βιβλίο.