Η επιστημονική εικόνα

Περιγραφή
Κλασικό πλέον στη φιλοσοφία της επιστήμης, αλλά πάντα επίκαιρο και προκλητικό, το παρόν βιβλίο αποτελεί το ορόσημο της σύγχρονης στροφής του εμπειρισμού εναντίον του επιστημονικού ρεαλισμού.
Προσυπογράφοντας τις βασικές αρχές της κριτικής που ασκήθηκε στον Λογικό Θετικισμό, ο Bas van Fraassen αναζωογόνησε κριτικά τον παραδοσιακό εμπειρισμό, ανέλυσε με εμβρίθεια τις προϋποθέσεις και την επιχειρηματολογία του επιστημονικού ρεαλισμού ενώ εισήγαγε τον κατασκευαστικό εμπειρισμό ως μια ενδελεχή και ολοκληρωμένη τοποθέτηση για το σκοπό, το περιεχόμενο και την ερμηνεία της επιστήμης. Η «Επιστημονική Εικόνα» περιέχει επίσης συμβατές με τον εμπειρισμό ερμηνείες της δομής των επιστημονικών θεωριών, της θεωρίας των πιθανοτήτων και της έννοιες της επιστημονικής εξήγησης.
Η παρούσα έκδοση συνοδεύεται από έναν πρόλογο ειδικά για τον Έλληνα αναγνώστη, ο οποίος περιέχει μια πολύτιμη επισκόπηση και απάντηση των σημαντικότερων ερμηνευτικών ερωτημάτων που έθεσε η πρόσληψη αυτού του βιβλίου στην επί εικοσιπενταετία κυκλοφορία του.Ο Bas van Fraassen είναι καθηγητής φιλοσοφίας στο Πανεπιστήμιο του Princeton.

Συγγραφέας : Van Fraassen Bas C.
Μεταφραστής : Στεργιόπουλος Κώστας
Επιμελητής : Ψύλλος Στάθης
Υπεύθυνος Σειράς : Ψύλλος Στάθης
Εκδότης : Leader Books
Έτος έκδοσης : 2008
ISBN : 960-7901-67-3
Σελίδες : 371
Σχήμα : 21χ14
Κατηγορίες : Επιστήμη – Φιλοσοφία και θεωρία
Σειρές : Σύγχρονη Φιλοσοφική Σκέψη

Τιμή σε ιστοσελίδες: 20.73 €

Όλες οι πληροφορίες σε αυτή τη σελίδα προέρχονται από το χώρο αποκλειστικά για πληροφορίες www.public.gr και dioptra.gr ιστοσελίδα μας με αυτό το βιβλίο.