Η εξομολόγηση

Περιγραφή
Δέκα ιστορίες, άλλες του εδώ και τώρα κι άλλες του εκεί και του όχι μακρινού τότε, που θα ξαφνιάσουν ευχάριστα τον αναγνώστη, προκαλώντας άλλοτε το χαμόγελο κι άλλοτε τη συγκίνηση και τον προβληματισμό του:
– Ο Άδωνης και η Αφροδίη στη σύγχρονη Τζια και το απρόσμενο τέλος της σύντομης γνωριμίας τους.
– Ο λόγιος ογδοντάρης και η εξομολόγηση σ’ έναν ψυχίατρο με ράσα για τη σχέση του με τη ρώσικη μαφία…
– Ο Μένιος, η “λέρα”, αυτοδιορισμένος νεκροθάφτης μιας μικρής πόλης, και η μετάλλαξή του.
– Οικογενειακά μυστικά και ψέματα, μια κηδεία μ’ έναν γκέι που υποδύεται το σύζυγο της κόρης του νεκρού και η υπόσχεση της τελευταίας…
– Ο κύριος Πρόκλος και το φάντασμα στο ρέμα της Αγράδας.
– Ο “Κάντιος”, ο “Νάρκισσος” και η Νικόλ που στα ταξίδια της προτιμούσε το τρένο…
– Ο χαμηλοσυνταξιούχος με το άνεργο γιο του και το ψυγείο τους.
– Ο πατέρας-άχθος αρούρης και υποψία της κόρης του.
– Αποσπάσματα από 22 συνεδρίες, με αφηγήσεις της δεκάχρονης Φιλίτσας στη σχολική ψυχολόγο, που αποκαλύπτουν ένα δράμα.Ο Θάνος Μπλούνας, τ. ειδικός πάρεδρος του Παιδαγωγικού Ινστιτούτου, γεννήθηκε το 1943 στη Φθιώτιδα όπου και μεγάλωσε. Σπούδασε παιδαγωγικά, ψυχολογία του παιδιού και κοινωνιολογία της εκπαίδευσης στην Ελλάδα, στη Σκωτία και στη Γερμανία και εργάστηκε σε διάφορα δημόσια εκπαιδευτικά ιδρύματα και υπηρεσίες στην Ελλάδα και στο εξωτερικό. Στο πλαίσιο των υπηρεσιακών του καθηκόντων ασχολήθηκε με τη συγγραφή αρκετών βιβλίων γλωσσικής διδασκαλίας για μαθητές του δημοτικού, που κυκλοφορούν από τον ΟΕΔΒ. Είναι επίσης συγγραφέας τριών βιβλίων για παιδιά που έχουν διανεμηθεί από του υπουργείο Παιδείας σε σχολικές βιβλιοθήκες, καθώς και του βιβλίου “Στη στροφή του ονείρου” με τρεις νουβέλες, που κυκλοφόρησε το 2006 από τις εκδόσεις Μ. Σιδέρη. Η ποιητική του συλλογή για παιδιά “Πράματα και θάματα” τιμήθηκε το 2005 με τον Έπαινο της Γυναικείας Λογοτεχνικής Συντροφιάς.

Συγγραφέας: Μπλούνας Θάνος
Εκδότης: Οιωνός
Έτος έκδοσης: 2012
ISBN: 960-9473-14-8
Σελίδες: 296
Σχήμα: 21χ14
Κατηγορίες: Νεοελληνική πεζογραφία – Διήγημα , Νεοελληνική πεζογραφία – Νουβέλα

Τιμή σε ιστοσελίδες: 11.84 €