Η εξέλιξη των ελεφάντων

0
(0)

Περιγραφή
Το βιβλίο αυτό δεν είναι το πρώτο βοήθημα για το μάθημα της Παλαιοντολογίας στους φοιτητές των τμημάτων Γεωλογικού και Βιολογικού της Φυσικομαθηματικής Σχολής του Παν/μίου Αθηνών. Έχουν προηγηθεί βεβαίως και άλλες εκδόσεις του Γεωλογικού και Παλαιοντολογικού Εργαστηρίου και Μουσείου, που ασχολούνται με την εισαγωγή και την εξέλιξη στην Παλαιοντολογία.
Η μονογραφία αυτή με τίτλο “Εξέλιξη των Ελεφάντων” αποτελεί μια εισαγωγή στον τρόπο εξελίξεως της ομάδας των ζώων αυτών μέσα στη διάρκεια του γεωλογικού χρόνου και περιλαμβάνει, εκτός από τα παλαιοντολογικά στοιχεία και μια σειρά γενικότερων γνώσεων για τη μεγάλη οικογένεια των Προβοσκιδωτών, και συνοδεύεται από μεγάλο αριθμό διαγραμμάτων και αναπαραστάσεων.
Για τη σύνταξη του κειμένου προσπαθήσαμε βασισμένοι στην πείρα από την διδασκαλία και την έρευνα, να συγκεντρώσουμε στοιχεία από εργασίες της διεθνούς και της ελληνικής βιβλιογραφίας και να τα αποδώσουμε σε όσο το δυνατόν απλοποιημένη και εκλαϊκευμένη μορφή, ώστε η εργασία αυτή να αποβεί χρήσιμη σε όλους εκείνους που επιθυμούν να αποκτήσουν μια σύγχρονη γνώση πάνω στον κλάδο της επιστήμης που λέγεται Παλαιοντολογία.
Ιδιαίτερη προσοχή δόθηκε στην κατανομή και τις ειδικές προσαρμογές των δύο σημερινών ειδών ελεφάντων, όπως είναι η δομή της σπονδυλικής τους στήλης, των ποδιών τους και της οδοντοφυΐας τους (με ειδική αναφορά στη δομή των γομφίων και την οριζόντια αντικατάσταση τους). Η προέλευση των Προβοσκιδωτών από το Ηώκαινο αναπτύσσεται λεπτομερώς.
[…]
(από τον πρόλογο του βιβλίου)

Συγγραφέας: Συλλογικό έργο, Δερμιτζάκης Μιχαήλ Δ., Συμεωνίδης Νίκος Κ., De Boer L. E. M., Sondaar Paul Y.
Εκδότης: Ιδιωτική Έκδοση
ISBN:
Σελίδες: 85
Τόμος: 2
Σχήμα: 28χ21
Κατηγορίες: Παλαιοντολογία

Τιμή σε ιστοσελίδες: 9.08 €

Πόσο ενδιαφέρον ήταν αυτό το βιβλίο;

Κάντε κλικ σε ένα αστέρι για να το βαθμολογήσετε!

Μέση βαθμολογία 0 / 5. Καταμέτρηση ψήφων: 0

Καμία ψήφος μέχρι στιγμής! Γίνετε ο πρώτος που θα βαθμολογήσει αυτό το βιβλίο.