Η εξέλιξη των εκπαιδευτικών

Περιγραφή

Το βιβλίο εστιάζεται στη φύση του επαγγελματισμού των εκπαιδευτικών, τη συνεχιζόμενη επαγγελματική τους ανάπτυξη και τα πλαίσια στα οποία αυτή λαμβάνει χώρα. Χρησιμοποιώντας ένα εύρος διεθνών ερευνών και μελετών πάνω στην ανάπτυξη, ο συγγραφέας εξετάζει τους τρόπους με τους οποίους το προσωπικό και το επαγγελματικό πλαίσιο προάγει ή παρεμποδίζει τη βελτίωση της διδασκαλίας. Εξετάζει επίσης τις επιδράσεις της ηγεσίας και της κουλτούρας του σχολείου, το ρόλο της αξιολογητικής διαδικασίας και των αναφορών ατομικής ανάπτυξης στην ανάπτυξη του σχολείου και των εκπαιδευτικών, τον παρεμβατικό ρόλο της ενδοϋπηρεσιακής εκπαίδευσης και κατάρτισης, τη στοχαζόμενη πρακτική, τις συνεργασίες ανάμεσα στα σχολεία και τα πανεπιστήμια, καθώς και τα αναπτυξιακά δίκτυα. Τέλος, εντοπίζει το πολυσύνθετο του να γίνει και να παραμείνει κανείς αποτελεσματικός εκπαιδευτικός στις σημερινές μεταβαλλόμενες συνθήκες, υποστηρίζοντας ότι εάν δεν εστιάσουμε στη δια βίου μάθηση, οι εκπαιδευτικοί δεν θα μπορέσουν να παρέχουν τις καλύτερες δυνατές μαθησιακές ευκαιρίες στους μαθητές τους. Το βιβλίο αποτελεί μια επίκαιρη συμβολή στον τομέα της επαγγελματικής ανάπτυξης των εκπαιδευτικών. Εστιάζεται στη μάθηση των εκπαιδευτικών και παρέχει νέες θεωρήσεις και προοπτικές στους εκπαιδευτικούς, ώστε να βελτιώσουν την πρακτική τους και να αναβαθμίσουν το επίπεδο της διδασκαλίας τους. Πρέπει να αποτελέσει βασικό ανάγνωσμα όλων όσων συμμετέχουν στην εκπαιδευτική διαδικασία σε κάθε επίπεδο.

Ο Christopher Day είναι Καθηγητής Παιδαγωγικής, Επικεφαλής του Τομέα Ανθρωπιστικών Επιστημών του Τμήματος Μεταπτυχιακών Σπουδών και Διευθυντής του Κέντρου Ανάπτυξης του Σχολείου και των Εκπαιδευτικών του Πανεπιστημίου του Nottigham. Έχει ευρεία ερευνητική και συμβουλευτική εμπειρία και έχει συγγράψει πολλά βιβλία.

Συγγραφέας : Day Christopher
Μεταφραστής : Βακάκη Ανθή
Υπεύθυνος Σειράς : Ξωχέλλης Παναγιώτης Δ., Παπαναούμ – Τζίκα Ζωή
Εκδότης : Τυπωθήτω
Έτος έκδοσης : 2003
ISBN : 960-402-101-Χ
Σελίδες : 491
Σχήμα : 21χ14
Κατηγορίες : Εκπαίδευση εκπαιδευτικών
Σειρές : Ο Εκπαιδευτικός Σήμερα

Τιμή σε ιστοσελίδες: 18.96 €

Όλες οι πληροφορίες σε αυτή τη σελίδα προέρχονται από το χώρο αποκλειστικά για πληροφορίες www.public.gr και dioptra.gr ιστοσελίδα μας με αυτό το βιβλίο.