Η ελληνική επιχείρηση στην εποχή της παγκοσμιοποίησης

Περιγραφή
Ποιες είναι οι ευκαιρίες και προκλήσεις που αντιμετωπίζει η ελληνική διεθνοποιημένη εταιρεία στο αυξανόμενο ανταγωνιστικό περιβάλλον; Με ποιες στρατηγικές και τρόπους διεθνοποίησης ανταποκρίνεται η ελληνική εταιρεία; Πώς διοικεί τις διεθνείς της επιχειρήσεις; Ποιες είναι οι δραστηριότητές της στις αναδυόμενες αγορές της Ανατολικής Ευρώπης; Ποιος είναι ο ρόλος του εγχώριου περιβάλλοντος στη διεθνοποίησή της; Στο βιβλίο επιχειρείται να εξεταστούν τα ερωτήματα αυτά, αντλώντας σε βάθος στοιχεία από την πρακτική διεθνοποιημένων ελληνικών εταιρειών. Παρουσιάζονται για πρώτη φορά Μελέτες Περιπτώσεων ελληνικών εταιρειών, που καλούνται να ανταγωνιστούν σε ένα περιβάλλον, που το άνοιγμα των εθνικών συνόρων και η εκπληκτική πρόοδος στα τεχνολογικά και επικοινωνιακά συστήματα καθιστούν την πετυχημένη διεθνοποίηση μονόδρομο.Ο Παύλος Δημητράτος είναι λέκτορας στο τμήμα Διοίκησης Επιστήμης και Τεχνολογίας του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών. Έχει διατελέσει Research Fellow και λέκτορας στο University of Strathclyde, UK. Διδάσκει μαθήματα σχετικά με τη διεθνοποίηση των εταιρειών και την επιχειρηματικότητα σε προπτυχιακό και μεταπτυχιακό επίπεδο.
Έχει λάβει πτυχία στη διοίκηση επιχειρήσεων από το Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών και το Deree College. Οι σπουδές του ολοκληρώθηκαν σε μεταπτυχιακό επίπεδο με τη λήψη MBA από το University of Rochester, USA (υποτροφία ΝΑΤΟ) και PhD από το Manchester Business School, UK (χρηματοδότηση από τη ΓΓΕΤ μέσω συμμετοχής σε ερευνητικό έργο)
Έχει δημοσιεύσει πάνω από 10 εργασίες του σε διεθνή επιστημονικά περιοδικά (όπως «Environment and Planning», «Entrepreneurship and Regional Development», «International Business Review», κ.λπ.) και περισσότερες από 15 εργασίες σε συλλογικούς τόμους. Έχει επίσης επιμεληθεί την έκδοση τριών βιβλίων, ενώ έχει παρουσιάσει την έρευνά του στα κυριότερα διεθνή συνέδρια του χώρου της διεθνοποίησης των εταιρειών και της επιχειρηματικότητας. Συμμετέχει στο Εργαστήριο Στρατηγικής και Επιχειρηματικότητας του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών και έχει λάβει μέρος σε πολλά ερευνητικά προγράμματα στην Ελλάδα και το εξωτερικό.

Συγγραφέας : Δημητράτος Παύλος
Υπεύθυνος Σειράς : Δουκίδης Γεώργιος Ι.
Εκδότης : Εκδόσεις Ι. Σιδέρης
Έτος έκδοσης : 2006
ISBN : 960-08-0393-5
Σελίδες : 350
Σχήμα : 21χ14
Κατηγορίες : Οικονομική ανάπτυξη – Ελλάς, Εταιρείες, Επιχειρηματικό σχέδιο
Σειρές : Βέλτιστες Ελληνικές Επιχειρηματικές Πρακτικές = Greek Business Case Studies

Τιμή σε ιστοσελίδες: 17.64 €

Όλες οι πληροφορίες σε αυτή τη σελίδα προέρχονται από το χώρο αποκλειστικά για πληροφορίες www.public.gr και dioptra.gr ιστοσελίδα μας με αυτό το βιβλίο.