Η Ελλάδα και η Αντάντ

Περιγραφή
Το έργο προσφέρει ένα λεπτομερή απολογισμό των σχέσεων της Ελλάδας με την Βρετανία, τη Γαλλία, τη Ρωσία και την Ιταλία. Επιπλέον, εξετάζει τις εσωτερικές σχέσεις των τεσσάρων Δυνάμεων εστιάζοντας στον έντονο ανταγωνισμό στην περιοχή των Βαλκανίων και την Εγγύς Ανατολή. Ορίζει τη θέση της Ελλάδας στην περιοχή των Βαλκανίων και μελετά τις σχέσεις της με την Τουρκία, τη Βουλγαρία, τη Σερβία και την Αλβανία.
Οι κύριες πηγές στις οποίες βασίστηκε η έρευνα του παρόντος τόμου είναι τα αδημοσίευτα ντοκουμέντα του βρετανικού Υπουργείου των Εξωτερικών (F.O. – P.R.O.), του Υπουργείου Εξωτερικών της Ελλάδας και του Υπουργείου Εξωτερικών της Γαλλίας (Quai d’ Orsay).Ο Χρίστος Α. Θεοδούλου γεννήθηκε στη Λάρνακα (Σκάλα) της Κύπρου την 31η Δεκεμβρίου 1939. Είναι γιος του ιατρού Αχιλλέα Θεοδούλου, του γνωστού ως «ιατρού της Σκάλας».
Σπούδασε στο Παγκύπριο Γυμνάσιο και μετά Νομικά στο Lincoln’s Inn του Λονδίνου και Πολιτικές Επιστήμες και Διεθνείς Σχέσεις στο Institute Universitaire de Hautes Etudes Internationales (Η.Ε.Ι) της Γενεύης, όπως λεγόταν τότε. Πήρε το διδακτορικό του στο άνω Ινστιτούτο το 1971 και υπέβαλε ως διατριβή το παρόν βιβλίο στα Αγγλικά.
Διετέλεσε ερευνητής στο Κέντρο Επιστημονικών Ερευνών Κύπρου, Μέλος της Γενικής Γραμματείας του ΟΗΕ στη Νέα Υόρκη στο Τμήμα Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων, Ειδικός Σύμβουλος της Ελληνικής Κυβέρνησης για το Κυπριακό, υπεύθυνος για τη διαφώτιση και Επιμελητής στην Πάντειο, όπως λεγόταν τότε.
Το δικηγορικό του γραφείο, που είναι ένα από τα σημαντικότερα στην Κύπρο, εξειδικεύεται, μεταξύ άλλων, στο διεθνές δίκαιο, στις διεθνείς διαιτησίες στην πνευματική ιδιοκτησία και στο εμπορικό δίκαιο και στο δίκαιο των εταιρειών. Υπήρξε επίσης μέλος του Νομικού Συμβουλίου Κύπρου.
Έχει πάμπολλες δραστηριότητες σε πολλούς τομείς εντός και εκτός Κύπρου. Μέλος των Διοικητικών Συμβουλίων του Ευρωπαϊκού Ινστιτούτου Διπλωμάτων Ευρεσιτεχνίας (ΕΡυ) και του Κυπριακού Κέντρου Ευρωπαϊκών και Διεθνών Υποθέσεων, Μέλος του Royal Institute of International Affairs (Chatham House) του Λονδίνου, διαιτητής του Παγκόσμιου Οργανισμού Πνευματικής Ιδιοκτησίας (WIPO κ.ά. Είναι Επίτιμος Πρόξενος της Τυνησίας στην Κύπρο.

Συγγραφέας : Θεοδούλου Χρίστος Α.
Μεταφραστής : Ακασιάδου Βάλια
Εκδότης : Εθνικό Ίδρυμα Ερευνών και Μελετών «Ελευθέριος Κ. Βενιζέλος»Εκδόσεις Πατάκη
Έτος έκδοσης : 2011
ISBN : 960-9419-01-1
Σελίδες : 463
Σχήμα : 23χ16
Κατηγορίες : Ελλάς – Σχέσεις – Βαλκανική χερσόνησος, Ελλάς – Σχέσεις, Πολιτική – Ιστορία – Ελλάς, Πολιτική – Βαλκανική χερσόνησος, Βενιζέλος, Ελευθέριος Κ. (1864-1936)

Τιμή σε ιστοσελίδες: 22.25 €

Όλες οι πληροφορίες σε αυτή τη σελίδα προέρχονται από το χώρο αποκλειστικά για πληροφορίες www.public.gr και dioptra.gr ιστοσελίδα μας με αυτό το βιβλίο.