Η ελεύθερη τζαζ

Περιγραφή
[…] Σκοπός της «σειράς τζαζ» είναι να καταγράψει ορισμένα από εκείνα τα πράγματα που συνέβησαν και συμβαίνουν στην τζαζ. Όλες οι ασκήσεις έχουν δοκιμασθεί πολλαπλώς στην διδασκαλία.
Η θεωρία και η πράξη είναι αχώριστες και στην τζαζ. Η μουσική χωρίς θεωρία θα ήταν τυφλή. Χωρίς πράξη κουφή.O Joe Viera γεννήθηκε στο Μόναχο, μεγάλωσε και ζει στο καλλιτεχνικό προάστειο του Μονάχου Schwabing. Σπούδασε στο Πολυτεχνείο του Μονάχου (Διπλωμ. Μηχανικός 1960) και μουσική σε διάφορους δασκάλους. Πρώτα του όργανα το σοπράνο και άλτο σαξόφωνο. Κατόπιν εστράφη στο τενόρο σαξόφωνο. Από τους πρώτους Γερμανούς παιδαγωγούς της τζαζ (πρώτο εργαστήρι – Workshop – 1957).
Από το 1960 ασκεί ως κύριο επάγγελμα τη μουσική, ως εκτελεστής, arranger [ενοργανωτής, ενορχηστρωτής] δάσκαλος και συνθέτης. Πολλές συναυλίες, εμφανίσεις, εργαστήρια και διαλέξεις σε πολλές Ευρωπαϊκές χώρες και παραλλήλως δημοσίευση μελετών και διδακτικών βιβλίων.
Ο καθ. Viera ανήκει στους εμπειρότερους παιδαγωγούς της τζαζ εκτός ΗΠΑ. Τα βιβλία και τα σεμινάρια του δίδουν σαφή εικόνα των «μουσικών» της τζαζ. Έπαιξε με μουσική των πλέον διαφορετικών κατευθύνσεων της τζαζ: από τον Benny Waters μέχρι τον Albert Mangelsdorff. Η μουσική του είναι διαποτισμένη από ισχυρούς δεσμούς με τις ρίζες της τζαζ και από την ανάγκη του για τον ήχο των μπλουζ και κυρίως από ο,τιδήποτε σουϊγκάρει.
Έχει τύχει πολλών τιμητικών διακρίσεων. Έχει γράψει πολλούς δίσκους, πολλά διδακτικά βιβλία και πολλές συνθέσεις.

Συγγραφέας : Viera Joe
Μεταφραστής : Νάσος Κώστας Γ.
Εκδότης : Νάσος
Έτος έκδοσης : 1993
ISBN : 960-7030-25-7
Σελίδες : 66
Σχήμα : 31χ23
Κατηγορίες : Μουσική τζαζ
Σειρές : Blue Σειρά Τζαζ

Τιμή σε ιστοσελίδες: 17.72 €

Όλες οι πληροφορίες σε αυτή τη σελίδα προέρχονται από το χώρο αποκλειστικά για πληροφορίες www.public.gr και dioptra.gr ιστοσελίδα μας με αυτό το βιβλίο.